Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 16:49

Περίεργες πρακτικές Δήμο Τριφυλίας καταγγέλλει ο Δριμής

Περίεργες πρακτικές Δήμο Τριφυλίας καταγγέλλει ο Δριμής

 

Περίεργες πρακτικές στο Δήμο Τριφυλίας καταγγέλλει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής, αναφέροντας μια σειρά έργων.

Πιο συγκεκριμένα σημειώνει:

«Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να είναι προσεκτικές και να δίνουν πειστικές απαντήσεις στους δημότες καθώς διαχειρίζονται δημόσια υποθέσεις και δημόσια χρήματα. Πρέπει να λειτουργούν με όρους διαφάνειας, νομιμότητας και προστασίας του δημοτικού συμφέροντος.

Πρακτικές της δημοτικής αρχής, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δημοτικών θεμάτων, προβληματίζουν δημότες και δημοτικούς συμβούλους.

Ενδεικτικά και τα σχόλια δικά σας:

1. “Συνδέσεις δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών”, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Για το έργο αναδείχτηκε ανάδοχος με έκπτωση 55%, ο οποίος δεν προσκόμισε αναγκαίο δικαιολογητικό για την υπογραφή της σύμβασης. Στο δημοτικό συμβούλιο τόσο εμείς όσο και άλλοι σύμβουλοι επιμείναμε στο δήμαρχο είτε να επαναδημοπρατήσει το έργο είτε να ζητήσει μεγαλύτερη έκπτωση από το δεύτερο μειοδότη, ο οποίος είχε προσφέρει έκπτωση 5%. Αντί να επιλέξουν κάτι από τα παραπάνω υπέγραψαν σύμβαση με έκπτωση 5%.

2. “Ξενώνας Σιδηροκάστρου”, προϋπολογισμού 40.500 ευρώ.

Στο Σιδηρόκαστρο έγινε το έργο, ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές και υπογράφηκε σύμβαση με έκπτωση 0%. Δεν φαίνεται να ανοίχτηκαν όμως όλες οι προσφορές με αποτέλεσμα να υπάρχει προσφυγή για το έργο, από εργολήπτες που ίσως είχαν προσφέρει σημαντική έκπτωση. Θυμίζουμε πως είχε προαναγγελθεί επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στο έργο, ο οποίος προστατεύοντας, προφανώς, τον εαυτό του την ακύρωσε.

3. “Προμήθεια υλικών οδοσήμανσης – Ονοματοδοσίας οδών”, προϋπολογισμού 69.000 ευρώ.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων του δήμου έκανε δεκτή προσφυγή κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, με το αιτιολογικό πως περιέχει τεχνικές προδιαγραφές που περιορίζουν τον ανταγωνισμό και φωτογραφίζουν συγκεκριμένη εταιρία. Η Οικονομική Επιτροπή όμως, με ψήφους 3-1, απέρριψε την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του δήμου. Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Η Οικονομική Επιτροπή πολιτικά και ηθικά είναι έκθετη.

4. “Εκδηλώσεις Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς”, προϋπολογισμού 23.200 ευρώ.

Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλεπόταν και εγκατάσταση τραμπολίνο στην κεντρική πλατεία Κοπανακίου, το οποίο θα λειτουργούσε 4 ώρες ημερησίως για το κοινό, για 30 ημέρες, από τις 7/12/2019 έως 6/1/2020, με κόστος 3.720 ευρώ. Στο Κοπανάκι τραμπολίνο στήθηκε για 1 ημέρα και για 3-4 ώρες. Οι εκδηλώσεις πληρώθηκαν 23.200 ευρώ. Οσο είχαν προϋπολογιστεί.

5. Προμήθειες υγειονομικού υλικού για τον Covid 19.

Ο δήμος έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 280.000 ευρώ περίπου, για δράσεις σχετικά με τον κορονοϊό. Εχει δαπανήσει 30.000 ευρώ περίπου σε προμήθειες υγειονομικού υλικού. Οι προμήθειες έγιναν από Αθήνα και Καλαμάτα. Φαίνεται δεν υπάρχουν στο Δήμο Τριφυλίας προμηθευτές υγειονομικού υλικού ή είναι ακριβοί.

6. “Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών”, προϋπολογισμού 604 χιλ. ευρώ.

Εχει υποβληθεί προσφυγή κατά φωτογραφικών, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, όρων της διακήρυξης που θα συζητηθεί στις 12 Αυγούστου. Η δε διαγωνιστική διαδικασία έχει σταματήσει μέχρι την έκδοση και κοινοποίηση απόφασης από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών».