Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 17:04

Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων: Απογοήτευση και αγανάκτηση για σκουπίδια και ύδρευση

Γράφτηκε από τον
Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων: Απογοήτευση και αγανάκτηση για σκουπίδια και ύδρευση

Απογοήτευση, αγανάκτηση και θυμός υπάρχει στους Γαργαλιάνους για την κατάσταση με τα σκουπίδια, τις συχνές διακοπές στο νερό και την εικόνα των αγροτικών δρόμων, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Επίσης τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα δοθεί λύση για αυτά τα προβλήματα, καυτηριάζοντας παράλληλα το έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει από τη δημοτική αρχή σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ενημέρωση που έχουν είναι από τα ΜΜΕ. Σημειώνει ακόμη πως έχουν ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο ο οποίος έχει λάβει γνώση των προβλημάτων, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση. Το Τοπικό Συμβούλιο καταλήγει λέγοντας πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως απαιτούν να έχουν άποψη για το τι γίνεται στην περιοχή τους.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μεγάλη απογοήτευση, αγανάκτηση και θυμός υπάρχει στους κατοίκους και επισκέπτες των Γαργαλιανων από τη κατάσταση που επικρατεί.

Α. Λόγω των σκουπιδιών που σε κάθε κάδο έχει δημιουργηθεί και μια χωματερή με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Β. Λόγω των συνεχιζόμενων διακοπών υδροδότησης της πόλης και

Γ. Λόγω της άσχημης κατάστασης που βρίσκονται οι αγροτικοί δρόμοι.

Ενημέρωση δεν υπάρχει από τους αρμόδιους αντιδημάρχους για το αν και πότε θα δοθεί κάποια λύση σε αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουμε. Οι ερωτήσεις πολιτών συνοδευόμενες από άσχημη κριτική μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε.

Δεν υπάρχει συνεργασία δημοτικής αρχής και Τοπικού Συμβουλίου. Παρόλο που έχουμε κοινοποιήσει έγγραφο για συνάντηση με τους αντιδημάρχους κ. Παναγιωτοπούλου, κ. Βλάχο, κ. Κουτρουμπή, κ. Μπακούρο. Από τις 2/7 με αρ. πρ. 8147 έχει λάβει γνώση και ο κ. δήμαρχος, με τον οποίο έχουμε ζητήσει αρκετό διάστημα πριν συνάντηση, ουδεμία απάντηση έχουμε πάρει.

Για ό,τι αφορά την πόλη και γενικότερα την περιοχή στα όριά μας ή ενημέρωση που έχουμε είναι από τα ΜΜΕ. Οπως για την ανάπλαση της πλατείας μας.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε από τη Δ.Α. να έχουμε άποψη για το τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή μας. Ζητάμε τη συμπαράσταση και κατανόηση των συμπολιτών μας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER