Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 18:25

Ενταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ενταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας

Ενταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας με κύρια αφορμή την 14η τροποποίηση του φετινού προϋπολογισμού και τις κατατμήσεις σε προμήθειες.

Η ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Γιάννη Μερκούρη και των αντιδημάρχων Καθαριότητας Αλέκου Κουτρουμπή και Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνη Βλάχου. Ο κ. Μερκούρης κατήγγειλε τη δημιουργία νέων κωδικών με κατατμήσεις που έγιναν στην προμήθεια κάδων, ξεχωριστά για κάθε δημοτική ενότητα με ποσό 24.800 ευρώ για την κάθε μια, εκτός της Τριπύλας, που εγγράφτηκαν 9.600. «Ερωτοτροπείτε με την παρανομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης, ρωτώντας παράλληλα γιατί δεν πάνε σε διαγωνισμό για όλους μαζί. Επίσης ρώτησε για τους νέους κωδικούς που έχουν εγγραφεί για τη διαμόρφωση χώρων σχολικών κτηρίων για υγειονομικούς λόγους με ποσό 110.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή χωρισμάτων σε δημοτικά κτήρια για υγειονομικούς λόγους με ποσό 25.000 ευρώ, από την έκτακτη επιχορήγηση λόγω Covid-19, τι σχεδιάζουν να κάνουν και πώς έχει γίνει η εκτίμηση του προϋπολογισμού. Ωστόσο δεν πήρε σαφή απάντηση και τους ζήτησε να έρχονται διαβασμένοι στις συνεδριάσεις.

Σε ό,τι αφορά τους κάδους, ο κ. Κουτρουμπής απάντησε ότι θα αγοράσουν φθηνότερους σε σχέση με αυτούς που είχε πάρει η προηγούμενη δημοτική αρχή, αν και στη συνέχεια εγκάλεσε τον κ. Μερκούρη ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε πάρει κάδους. Ο κ. Βλάχος επισήμανε πως αν πάνε σε διαγωνισμό θα αργήσει η προμήθεια και θα τους πάρουν σε ένα χρόνο, καθώς και ότι η σημερινή δημοτική αρχή κατάφερε να αξιοποιήσει τα 600.000 ευρώ, κάτι που δεν είχαν κάνει οι προηγούμενοι.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε ο καθορισμός όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια ασφαλτικών υλικών συντήρησης - επισκευής οδών (νέα προμήθεια)» προϋπολογισμού 194.959 ευρώ, με τη λήξη υποβολής των προσφορών να είναι στις 18 Αυγούστου και το άνοιγμά τους στις 21 Αυγούστου. Κατά ψήφισε από την αντιπολίτευση ο κ. Μερκούρης που σημείωσε ότι η προμήθεια είναι πολύ μεγάλη και ο δήμος δεν έχει τα μηχανήματα για να διαχειριστεί το υλικό, συμπλήρωσε δε πως θα καλύψουν ανοίγματα που έχουν γίνει (εννοώντας άσφαλτο που ήδη έχει πέσει). Κατά ψήφισε και η Σταματία Αλεξοπούλου τονίζοντας ότι το ποσό αυτό που αφορούσε τη δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας, έχει αφαιρεθεί και πλέον γίνεται προμήθεια για όλο το δήμο.

Τέλος έγινε ο καθορισμός όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας «Ενεργειακή αναβάθμιση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 954.107 ευρώ που προβλέπει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς συλλέκτες και φωτισμό LED. Η λήξη υποβολής προσφορών είναι στις 17 Σεπτεμβρίου και το άνοιγμά τους στις 21 του ίδιου μήνα.

Ο κ. Μερκούρης παρατήρησε ότι το έργο είναι εμβληματικό για το δήμο και την Κυπαρισσία και το φέρνει με καθυστέρηση η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά και ότι είναι ένα έργο αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε η προηγούμενη δημοτική αρχή με συμβούλους, για την οποία έχει κατηγορηθεί.

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER