Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 08:28

Δυσαρέσκεια Λεβεντάκη για Μεσσήνιους βουλευτές της Ν.Δ.

Γράφτηκε από τον

 

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τους βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, εξέφρασε δημόσια στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Αφορμή στάθηκε το κάλεσμά τους στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, όπου δεν πήγαν, αλλά του απάντησαν για τις ενέργειες που έχουν κάνει. «Θα τους ξεφωνίσω για αυτά τα πολιτικά τους τερτίπια» είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα επανίδρυσης του Α.Τ. Φιλιατρών και γενικά η αστυνόμευση της περιοχής επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της ενημέρωσης και των ερωτήσεων πριν η συζήτηση μπει στην ημερήσια διάταξη. Αρχικά το ζήτημα της αστυνόμευσης έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσούλας σημειώνοντας πως πρέπει να επικαιροποιηθεί η προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανίδρυση των Α.Τ. σε Κοπανάκι και Φιλιατρά.

Απαντώντας πάνω σε αυτό ο κ. Λεβεντάκης τόνισε πως είχε κάνει ένα έγγραφο και είχε στείλει mail στους βουλευτές να έρθουν να συζητήσουν τη Δευτέρα για το θέμα αυτό. Οπως ανέφερε, ο κ. Λαμπρόπουλος του είπε ότι έχει κάνει έγγραφο στον υπουργό, ο κ. Χρυσομάλλης ότι το έχει συζητήσει με τον υπουργό και ο κ. Μαντάς ότι έχει κάνει ενέργειες και το έχει συζητήσει.

«Λοιπόν, οι πολιτικοί που γνωρίζουμε είναι αυτοί» τόνισε και πρόσθεσε: «Εγώ αύριο τους ετοιμάζω μια επιστολή και τους λέω ότι θα τους ξεφωνίσω με την εφημερίδα και δε με νοιάζει». Ανέφερε πως δεν τους ζήτησε να πουν τι έχουν κάνει, αλλά να καθίσουν όλοι μαζί κάτω, να συζητήσουν και να δουν τι θα κάνουν. Και κατέληξε λέγοντας: «Θα πρέπει να ακουστεί ότι με αγνόησαν και μου απάντησαν με τα γνωστά τερτίπια των πολιτικών “το είπα στον υπουργό”. Αυτοί είναι και οι πολιτικοί μας, αυτοί είναι και οι πατριώτες μας και δεν φοβάμαι να τους ξεφωνίσω, γιατί εγώ δεν είμαι πολιτικός. Θα μάθει ο κόσμος για να πάρει κι αυτός τις αποφάσεις του, να δει τι κάνουν κι αν, εν πάση περιπτώσει ποιοι ενδιαφέρονται για τον τόπο όταν έρχονται και κτυπάνε την πόρτα μας και μας λένε “ψήφισέ με να σε εκπροσωπήσω”».

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος τόνισε πως “στην περιοχή έγινε ένα γεγονός (με τη δολοφονία), τις πρώτες ημέρες υπήρξε αναστάτωση, αντίδραση, τώρα ξεχάστηκε το γεγονός και δεν μιλάει κανείς”. Και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θα πρέπει να μπει τάξη στην περιοχή με τους αλλοδαπούς εργάτες, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους παραγωγούς που τους απασχολούν κατά δεκάδες χωρίς να ξέρουν ποιοι είναι, αλλά και σε αυτούς που τους δίνουν χώρους για να ζουν 20 και 30 μαζί.

Από τους επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, ο Δημήτρης Δριμής σημείωσε πως συμφωνεί με την επανίδρυση των Α.Τ. Κοπανακίου και Φιλιατρών, ενώ ο Σαράντος Κουκούμης επισήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, αλλά και να εκλείψει ο ρατσιστικός λόγος.

Κ.Μπ.