Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 18:41

Ερωτήματα Καναλουπίτη για οδοποιία και ύδρευση στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Ερωτήματα Καναλουπίτη για οδοποιία και ύδρευση στα Φιλιατρά

Ερωτήματα σχετικά με την οδοποιία και την ύδρευση στα Φιλιατρά κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Καναλουπίτης:

«Θα ήθελα να με ενημερώσετε για το έργο “συντήρηση οδικού δικτύου της πόλης των Φιλιατρών” προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, που γίνεται με εισήγηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Κατσίβελα, με μελέτη της Τ.Υ. του Δήμου Τριφυλίας και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επί Τατούλη, σε ποιο σημείο βρίσκεται, αν έχει τελειώσει και ποιος είναι ο επιβλέπων μηχανικός του δήμου στις εργασίες που γίνονται.

Στην τελευταία ασφαλτόστρωση που κάνατε πριν λίγες ημέρες στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης, είδαμε το εξής περίεργο: Τα μηχανήματα να ρίχνουν ασφαλτοτάπητα και στον ίδιο δρόμο να υπάρχει σπασμένο υδραγωγείο και για να μη φαίνεται το σκεπάσατε με μία τσάπα μέχρι να το φτιάξετε την επόμενη ημέρα. Επί δέκα μήνες ταλαιπωρήσατε τον κόσμο γιατί σκάψατε τους δρόμους, χωρίς να είσαστε έτοιμοι για ασφαλτόστρωση, αφού δεν είχαν γίνει οι συνδέσεις της αποχέτευσης και για να τελειώσετε γρήγορα με τις συνδέσεις, κάνατε το εξής: Ενώ πρώτα το κάθε σπίτι είχε και τη δική του παροχή αποχέτευσης, εσείς τώρα ανά μακρινά διαστήματα, ανοίξατε παροχές από το δρόμο στο πεζοδρόμιο και εκεί επάνω θα συνδέονται τώρα 5 με 10 σπίτια, αριθμός που εξαρτάται και από την περιοχή. Ελπίζω ότι τα βουλώματα του αγωγού αποχέτευσης από τον μεγάλο όγκο λυμάτων που θα δέχεται, να μην είναι συχνά. Τα έξοδα της σύνδεσης από το σπίτι του εκάστοτε καταναλωτή μέχρι το φρεάτιο επάνω στο πεζοδρόμιο, δηλαδή εργασία, σκάψιμο, υλικά, αποκατάσταση των πεζοδρομίων των γειτόνων από όπου θα περάσει ο σωλήνας σύνδεσης, θα επιβαρύνουν τον ίδιο. Δηλαδή, αν ο γείτονας έχει μαρμάρινες πλάκες στο πεζοδρόμιο το κόστος θα είναι μεγάλο και φυσικά θα υπάρχουν και προστριβές μεταξύ τους. Για παράδειγμα το αναφέρω και όχι για άλλο λόγο, ότι εγώ στο πατρικό μου σπίτι για να συνδεθώ με την αποχέτευση θα πρέπει ο σωλήνας να περάσει από τα πεζοδρόμια τριών γειτονικών σπιτιών και σε μια απόσταση περίπου 20 μέτρων, με ό,τι οικονομικά και λειτουργικά αυτό συνεπάγεται.

Κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ, αναφορικά με τις διακοπές νερού στα Φιλιατρά, αυτές δεν οφείλονται, όπως λέτε για δικαιολογία, στις συνδέσεις των σπιτιών που γίνονται από το παλιό στο καινούργιο δίκτυο ύδρευσης, αφού είναι γνωστό ότι αυτές γίνονται επάνω στα πεζοδρόμια όπου παντού υπάρχουν αναμονές και έτσι δεν χρειάζεται να σκάψουμε δρόμους, ώστε να έχουμε διακοπή νερού».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER