Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 11:50

Νέα απορριμματοφόρα αποκτά ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Νέα απορριμματοφόρα αποκτά ο Δήμος Μεσσήνης

Τέσσερα απορριμματοφόρα και άλλα 4 οχήματα αποκτά ο Δήμος Μεσσήνης, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες καθαριότητας.


Χθες, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση με το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης “Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης Α.Ε.” ανάδοχο Ιωάννη Καούση, για την προμήθεια οχημάτων καθαριότητας του δήμου που προβλέπει: Ενα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 m³ συνολικού κόστους 194.680 ευρώ. Ενα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας χωρητικότητας 12 m³ συνολικού κόστους 152.520 ευρώ. Δύο απορριμματοφόρα τύπου μύλου χωρητικότητας 10 m³ συνολικού κόστους 314.960.000 ευρώ. Τράκτορα τύπου 4x4 ισχύος 500 Hp συνολικού κόστους 145.080 ευρώ. Ημιρυμουλκούμενο απορριμματοκιβώτιο (press container) με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας 56 m³ συνολικού κόστους 133.920 ευρώ. Ημιρυμουλκούμενη φορτηγίδα 3 αξόνων χαμηλής φόρτωσης (πλατφόρμα μεταφοράς οχημάτων) συνολικού κόστους 93.000 ευρώ. Αναρροφητικό σάρωθρο χωρητικότητας 4 m³ συνολικού κόστους 217.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Δήμο Μεσσήνης, απομένει η προμήθεια του αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων προϋπολογισμού 173.600 ευρώ για το οποίο έχει γίνει επαναδημοπράτηση, λόγω μη κατάθεσης προσφοράς και βρίσκεται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου. Αναμένεται, επίσης, και η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια από τον δήμο 550 καινούργιων κάδων απορριμμάτων.
Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης σύμβασης προέρχεται από τροποποίηση παλαιότερης βαλτωμένης χρηματοδότησης από τον Δεκέμβριο του 2014, η οποία επετεύχθη μετά από συντονισμένη παρέμβαση του δημάρχου Μεσσήνης προς το υπουργείο Εσωτερικών και σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2019. Με αυτή την τροποποίηση της χρηματοδότησης κατορθώθηκε να ανανεωθεί ο εξοπλισμός καθαριότητας του δήμου. Επίσης, μέρος της χρηματοδότησης της ανωτέρω σύμβασης (150.000 ευρώ) προήλθε από χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”.
Τέλος, με τα προϊόντα των εκπτώσεων η δημοτική αρχή θα μεριμνήσει για την προμήθεια επιπλέον σύγχρονου εξοπλισμού για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας.
“Η βελτιστοποίηση της εικόνας της πόλης και των χωριών του δήμου μας είναι πάντα στους στόχους της δημοτικής αρχής και αποτελεί ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη”, σημείωσε ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος μετά την υπογραφή του συμφωνητικού.


NEWSLETTER