Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 08:42

Διαμαρτυρίες στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας: Μονοδρομήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο

Γράφτηκε από τον
Διαμαρτυρίες στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας: Μονοδρομήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με μονοδρομήσεις έγιναν στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, μερικές από τις οποίες όμως οδηγούν σε αδιέξοδο.

Ετσι δικαιολογημένα υπάρχουν διαμαρτυρίες αλλά και μεγάλη αγανάκτηση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δρόμου, που από το Κλειστό Γυμναστήριο και το Ροντάκι οδηγεί στην Ανω Πόλη, την οδό Αναπαύσεως. Ενώ μέχρι τώρα η κυκλοφορία του ήταν διπλής κατεύθυνσης, στο ύψος της εισόδου του νεκροταφείου τοποθετήθηκαν απαγορευτικά διέλευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να μπει στην Ανω Πόλη. Στο σημείο εκείνο όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κινηθεί κάποιος αριστερά ή δεξιά, μόνη επιλογή είναι ή να μπει στο νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου ή να αναγκαστεί σε όπισθεν 200 μέτρων για να βρει διασταύρωση, που όμως μέσα από στενά δρομάκια τον οδηγεί ψηλά στην Ανω Πόλη. Αν θέλει να πάει στην κάτω πόλη πρέπει να γυρίσει τελείως πίσω. Στην περίπτωση αυτή είναι σαφής η απουσία έγκαιρης ειδοποίησης των οδηγών, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους.

Επίσης μονοδρόμηση έγινε και σε τμήμα της οδού Ψηλογαλάνη που πλέον έχει μόνο άνοδο προς Ανω Πόλη, καθώς η κάθοδος διοχετεύεται προς την οδό Αναπαύσεως.

Από εκεί και πέρα μέσα από τις διαμαρτυρίες υπάρχει και το ερώτημα πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά.

Κ.Μπ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER