Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 15:49

Προετοιμασία για τη σχολική χρονιά στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Προετοιμασία για τη σχολική χρονιά στο Δήμο Καλαμάτας

Για τη νέα σχολική χρονιά προετοιμάζεται ο Δήμος Καλαμάτας, με στόχο τις καλύτερες δυνατές προφυλάξεις από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, οδηγίες δόθηκαν χθες σε σύσκεψη, από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου. Η προετοιμασία αφορά και σε θέματα που σχετίζονται με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, σε μία περίοδο όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα διαρκώς αλλάζουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων αντισηπτικών κι άλλων αναλώσιμων υλικών και ειδών καθαρισμού, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας για τον καθαρισμό των σχολείων, μέσω της διαδικασίας και της χρηματοδότησης που εξασφαλίστηκε μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς επίσης και να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί οι εργασίες συντήρησης κι αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του δήμου.

Ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ΚΕΔΕ όσο και με τα συναρμόδια υπουργεία, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις, όπως αυτές θα διαμορφωθούν, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις που συνδέονται με την υγειονομική κρίση.


NEWSLETTER