Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 07:54

Υποχρεωτική η μάσκα και για τους πελάτες στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Υποχρεωτική η μάσκα και για τους πελάτες στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους παραγωγούς πωλητές και το προσωπικό των καταστημάτων, αλλά για και τους καταναλωτές, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Και ζητεί την πιστή εφαρμογή των κανόνων, για την προστασία της υγείας των πολιτών και των επαγγελματιών, αλλά και για τη συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΚΑΚ Τάσος Αγγελής σημειώνεται:
“Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (ΚΑΚ) σε συνεργασία με τον δήμο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, όπως έκαναν από το πρώτο διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας, για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού μέσω των λαϊκών αγορών.
H Κεντρική Αγορά Καλαμάτας πήρε σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, που η κατάσταση είναι επίσης σοβαρή, από την διοίκηση και τον πρόεδρο τονίζεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο δηλαδή από κάθε είδους αντικείμενα, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές. Επίσης, έχει ληφθεί απόφαση η κάθετη απόσταση στους διαδρόμους να είναι 5 μέτρα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν περισσότερο χώρο κυκλοφορίας.
Παρακαλούμε τόσο το προσωπικό των πωλητών όσο και τους καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών.
Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα, που είναι: Η προστασία της υγείας των πολιτών και επαγγελματιών. Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Παράλληλα, καλούμε για μια ακόμα φορά τον καλαματιανό λαό σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητές του να εφαρμόζει αυτή την κρίσιμη περίοδο τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε.
Απευθύνουμε επίσης έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς – πωλητές: Να προσέχετε τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο. Προστατεύστε την υγεία σας, καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές. Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά και άμεσα αποχωρούμε”.


NEWSLETTER