Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 18:44

Ο συνδυασμός “Τριφυλία Συνεχίζουμε” κατά Λεβεντάκη

Γράφτηκε από την

Ο συνδυασμός “Τριφυλία Συνεχίζουμε” με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη επειδή σύμφωνα με την ανακοίνωση λέει ψέματα σε θέματα υδροδότησης καιν καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κύριε δήμαρχε, στις 28-5-20 αναγγέλλεις ότι την επόμενη ημέρα θα γίνει διακοπή νερού στα Φιλιατρά και γράφεις τα εξής:

«Αύριο, 29-05-2020, θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού, στην πόλη των Φιλιατρών, από ώρα (07:00) το πρωί έως (16:00) το απόγευμα, με σκοπό να ολοκληρωθούν απαραίτητες εργασίες, που αφορούν στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι διακοπές αυτές είναι απόλυτα αναγκαίες, καθότι βρίσκονται σε εξέλιξη, εργασίες για την αποκατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, όπως και εργασίες συνδέσεων, όπου απαιτείται».

Είναι γνωστό σε όλους, κύριε δήμαρχε, ότι οι συνδέσεις της ύδρευσης γίνονται στα πεζοδρόμια και δε χρειάζεται να γίνει διακοπή νερού. Η διακοπή νερού έγινε, για σπάσιμο του υδραγωγείου.

Αρα λες ψέματα.

Στις 5-8-20 ανακοινώνεται ότι:

«Η ΔΕΥΑΤ σας ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή νερού από ώρα 10:00 π.μ. έως 15:00 στις περιοχές του Αγρίλη και Αγίας Κυριακής για αποκατάσταση βλάβης».

Καμία βλάβη δεν υπήρχε. Αφησες, χωρίς ντροπή, τους κατοίκους και τους

παραθεριστές των περιοχών αυτών χωρίς νερό και μάλιστα σε τουριστική περίοδο γιατί είχες τη «φαεινή ιδέα» ότι με τη διακοπή μπορεί να γεμίσει η δεξαμενή νερού από όπου υδρεύονται, μαζί με τα Φιλιατρά.

Ακόμα ένα ψέμα λοιπόν.

Στις 12-8-20 γράφεις τα εξής :

«Οι κάτωθι φωτογραφίες (με τη σειρά που εμφανίζονται), καταμαρτυρούν το Πριν και το Μετά της επικρατούσας κατάστασης, στη δεξαμενή ύδατος, από την οποία υδρεύεται η πόλη των Φιλιατρών».

Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από τη δεξαμενή που υδρεύεται η πόλη των Φιλιατρών όπως λες, αλλά από τη γεώτρηση του «Γεωργιλά», που δεν τροφοδοτούσε με νερό την πόλη, γιατί ήταν χαλασμένη. Το «ανακάλυψες» μετά από ένα χρόνο και πήρες τώρα την απόφαση να τη φτιάξεις.

Αρα πάλι λες ψέματα.

Κατάφερες χωρίς επισκέπτες και χωρίς μεγάλη κατανάλωση, σε σύγκριση με άλλα χρόνια, οι Γαργαλιάνοι και τα γύρω χωριά να μην έχουν νερό, αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της χειμερίας νάρκης στην οποία έχεις περιπέσει, εσύ και οι συνεργάτες σου.

Ξέχασες, ότι έχεις πλέον την ευθύνη του δήμου ένα χρόνο τώρα. Την ανικανότητά σου και την αδιαφορία σου, δεν μπορείς να την αποδίδεις, σε όποια φαντασίωση σου έρχεται. Οφείλεις και πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου.

Σε επόμενο σημείωμά μας, θα σου πούμε και πού θα βρει τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού του Αλικοντουζίου, στους Γαργαλιάνους, ο κ.

Αυρηλιώνης, μήπως και ξυπνήσετε, γιατί ονειρευόσαστε νέες μελέτες και φέρατε και μελετητή καθώς λέγεται! Αλήθεια, εσύ δεν έλεγες στις εκλογές, ότι είχες έτοιμες μελέτες για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης των πόλεων; Αποδείχτηκε και πάλι, ότι δούλευες και παραπλάνησες προεκλογικά, με ψέματα τον κόσμο. Το μόνο σου «κατόρθωμα» για την ύδρευση είναι, ότι ταλαιπωρείς όλη την Τριφυλία με καθημερινές διακοπές νερού, αν και ο πληθυσμός είναι μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί τότε είχαμε το καλοκαίρι παντού νερό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, και με πληθυσμό πολλαπλάσιο του σημερινού; Και εμείς είχαμε προβλήματα, αλλά προσπαθούσαμε να τα λύσουμε, χωρίς ψέματα, στηριζόμενοι στην αλήθεια και στις φιλότιμες προσπάθειες του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Κύριε δήμαρχε, στο Δ.Σ. στις 28-2-20 μας ανακοίνωσες ότι έρχονται 4 καινούργια απορριμματοφόρα, «της κόλλας» όπως είπες.

Μάλλον και πάλι έλεγες ψέματα όπως αποδείχθηκε και τώρα ζητάς από άλλους δήμους να σου δώσουν κανένα δανεικό. Στην Τριφυλία, σε περίοδο τουριστικής αιχμής, όλες οι πόλεις και οι κοινότητες, είναι γεμάτες από αμάζευτα σκουπίδια που μαζί με την έλλειψη νερού, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της και των παραθεριστών και μάλιστα σε στιγμές που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται.

Πέρσι το καλοκαίρι, όλο καμάρι, πήγαινες στον εισαγγελέα να κάνεις καταγγελία για τα αμάζευτα σκουπίδια. Φέτος; «Ακρα του τάφου σιωπή». Μάλλον ποιείς την νήσσα (κάνεις την πάπια επί το λαϊκότερον)!

Το σημερινό χάλι δεν έχει ξαναγίνει. Σταμάτα να κοροϊδεύεις με ψέματα τον κόσμο, γιατί σε πήρανε χαμπάρι και δε σε πιστεύουν πλέον. Το «να βάφεις την κότα πράσινη», όπως έλεγες, «και να την πουλάς για παπαγάλο» δεν περνάει πια".