Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 17:12

Δραματικό καλοκαίρι για την ύδρευση στη Μάνη - Αισιόδοξος για το μέλλον ο Γιαννημάρας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

“Ηταν τόσο έντονο το πρόβλημα του νερού που εύχομαι να μη βρεθείτε στη θέση του δημάρχου Δυτικής Μάνης”, τόνισε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, επισημαίνοντας πως “ήταν πραγματικά δραματικό το φετινό καλοκαίρι για την περιοχή”.

Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το πρόβλημα ύδρευσης στο δήμο θα λυθεί οριστικά με πηγές που έχουν βρεθεί, οι οποίες πρέπει να μελετηθούν και να γίνουν τα έργα, αλλά και με γεωτρήσεις.

Αναλυτικά: Ο κ. Γιαννημάρας είπε, αρχικά, πως περιμένει το αποτέλεσμα της σύσκεψης μεταξύ Συνδέσμου Υδρευσης και Περιφέρειας Πελοποννήσου, για νερό από τις πηγές Αγίου Φλώρου. Επεσήμανε ότι ανακάλυψαν πηγές στα βουνά και στα λαγκάδια, που έψαχναν από τον Ιανουάριο κι εκτίμησε πως εφόσον μελετηθούν και χρηματοδοτηθούν θα λυθεί οριστικά και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αναφέρθηκε και στη γεώτρηση στη Γονάτσα, πάνω από τη Στούπα, ενώ ενημέρωσε ότι έχει απευθυνθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Αθήνας (κρατική εταιρεία), για “να μελετήσει τον τρόπο που θα μπορούμε να κάνουμε υδρομάστευση και το νερό να έρθει στις δεξαμενές των κοινοτήτων”. Παρατήρησε ότι “θα φέρουμε ειδικό για να κάνουμε 3 γεωτρήσεις, που πιστεύουμε ότι θα έχουν νερό. Αν είναι θετικές οι γεωτρήσεις θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα”.

Για τη φετινή δραματική κατάσταση ενημέρωσε πως “κάναμε τεράστιες προσπάθειες για τον Πύργο και την Τραχήλα και τα Πλατσοχώρια. Βρήκαμε πηγές στην περιοχή της Καστάνιας, ιδιωτικές και της μονής παλαιοημερολογιτών. Πήραμε τις εγκρίσεις, προχωρήσαμε στον έλεγχο των νερών, έγιναν και αρκετά έργα που χρειάζονταν από μας. Σήμερα υδροδοτείται ο Πύργος. Στην άλλη πλευρά βρήκαμε γεώτρηση που ανήκει σε ιδιώτη στον Αγιο Δημήτριο. Εγινε παραχώρηση για 3 χρόνια και για έναν ακόμα χρόνο. Πήραμε άδεια χρήσης”.

Αφού αναφέρθηκε στη γραφειοκρατία και την αγωνία που πέρασαν, δήλωσε πως “περιμένουμε τη ΔΕΗ να βάλει το ρεύμα και να κάνουμε την άντληση του νερού. Παράλληλα θα δουλέψουμε την τοποθέτηση των αγωγών για να μην καθυστερήσουμε”.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις γκρίνιες και ανέφερε πως “προσπάθησα να αγοράσω νερό για να πάω στις δεξαμενές, αλλά είχαμε πρόβλημα στη μεταφορά του, δεν μπορούσαμε να βρούμε υδροφόρα”.

“Συγχωρήστε μου την ένταση στα λόγια κάποιες φορές”, είπε ο κ. Γιαννημάρας κι εξήγησε πως “είναι η κούραση, η αγανάκτηση, η ταλαιπωρία και η αγωνία για να εξυπηρετήσουμε τους δημότες”.

Κλείνοντας, είπε ότι “είναι σπάνιο να ακούσουμε μπράβο, αλλά κάνουμε αυτό που δώσαμε τον όρκο”.

Γ.Σ.