Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 19:20

Δριμής: “Ανευθυνότητα και ανικανότητα φέρνουν τις διακοπές νερού”

Δριμής: “Ανευθυνότητα και ανικανότητα φέρνουν τις διακοπές νερού”

 

«Αυτά συμβαίνουν όταν συνδυάζεται η ανευθυνότητα με την ανικανότητα διαχείρισης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Δριμής επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, για τα προβλήματα που καταγράφονται στην Τριφυλία με την υδροδότηση.

Σημειώνει δε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Αγγελος Κοροβήλας και ο πρόεδρος των Φιλιατρών Διονύσης Καραβίτης εντόπισαν το πρόβλημα σε γεώτρηση των Φιλιατρών, όπου είχαν σαπίσει οι σωλήνες της και αναρωτιέται με ποια επιστημονική εισήγηση έβγαιναν οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δριμής αναφέρει: «Από το Μάιο μέχρι τα μέσα Αυγούστου τα Φιλιατρά έζησαν την κόλαση των συνεχών και πολύωρων διακοπών νερού. Γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών και καυτηριάσαμε αρκετές φορές την ανικανότητα της ΔΕΥΑΤ. Οι διοικούντες, με αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αντί να ελέγξουν τις παροχές των γεωτρήσεων, όπως επιβάλλει η κοινή λογική και τους είχε επισημανθεί από τον Παναγιώτη Τσαφαρά και άλλους δημοτικούς συμβούλους. Στις 28 Μαΐου, για παράδειγμα, ανακοίνωναν πως οι διακοπές νερού είναι αποτέλεσμα των εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης και τοποθέτησης φίλτρων στις δεξαμενές. Στη συνέχεια άλλαξαν τροπάρι. Ενημέρωναν πως οι διακοπές οφείλονταν στην ανομβρία, στη χαμηλή στάθμη των πηγών, στην υψηλή κατανάλωση, στην κλοπή νερού για άρδευση. Αποφάσισαν μάλιστα κατακαλόκαιρο, με πλήθος κόσμου στην περιοχή και την πανδημία του κορονοϊού παρούσα, νυχτερινές διακοπές υδροδότησης για να γεμίζουν οι δεξαμενές, που δεν γέμιζαν.   

Ξαφνικά, στα μέσα Αυγούστου, έφτασε πολύ νερό στην πόλη. Σπάνε οι αγωγοί από τη μεγάλη πίεση. Τι έγινε; Πού βρέθηκε τόσο νερό; Επεσαν αυγουστιάτικα βροχές, μπόρες και καταιγίδες και ανέβηκε η στάθμη; Το νερό βρέθηκε εκεί που ήταν. Στις γεωτρήσεις, δίπλα από τη δεξαμενή. Δεν υπήρχε πτώση στάθμης, ούτε μείωση της ποσότητας του νερού. Υπήρχαν βλάβες και τρύπιες σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να φτάνει ελάχιστο νερό στη δεξαμενή. Το πρόβλημα το εντόπισαν ο δημοτικός σύμβουλος Αγγελος Κοροβήλας και ο πρόεδρος των Φιλιατρών Διονύσης Καραβίτης. Η αποκατάσταση των βλαβών, σε ελάχιστο χρόνο, προσέθεσε 100 περίπου κυβικά νερό την ώρα και έλυσε το πρόβλημα της πόλης.   

Με ποια επιστημονική και τεχνική εισήγηση έβγαιναν οι ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΤ, που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα; Ποιος είχε και έχει τη φροντίδα των αντλιοστασίων; Οσοι ταλαιπώρησαν την πόλη με συνεχείς διακοπές νερού, ενώ υπήρχε νερό όπως αποδείχτηκε, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η εικόνα και η λειτουργική κατάσταση των αντλιοστασίων είναι απαράδεκτη. Δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου, συντήρησης και επισκευών. Καμία προετοιμασία για το καλοκαίρι. Οι δεξαμενές, για παράδειγμα, καθαρίστηκαν, όπου καθαρίστηκαν, από τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια. Συμβάσεις με συντηρητές αντλιοστασίων τώρα υπογράφονται. Αυτά συμβαίνουν όταν συνδυάζεται η ανευθυνότητα με την ανικανότητα διαχείρισης. Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν δεν διοικούσαν το δήμο οι “Μόνο εμείς μπορούμε”! Ικανότατοι!».

Κ.Μπ.