Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 07:55

Δικαιολογίες Νίκα για το πρωτόγνωρο περιστατικό: Δεν πήγε στην πίτα για να μαζέψει την παράταξη

Γράφτηκε από τον

Η εκκωφαντική απουσία οποιουδήποτε εκπροσώπου της δημοτικής αρχής της Καλαμάτας στην κοπή της πίτας -την περασμένη Κυριακή, ανήμερα των Θεοφανίων- στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου, οφειλόταν στο ότι η εκδήλωση… απλώς συνέπεσε με την προγραμματισμένη συνάντηση της ομάδας της πλειοψηφίας για τις δημαιρεσίες, που ακολουθούσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Αυτό υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε", χωρίς πάντως να κρύψει ότι είναι χολωμένος για την απόρριψη από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνία της μελέτης του δήμου για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στον προλιμένα:
"Σε όσες πίτες με καλούν προσπαθώ να παρίσταμαι, ήταν όμως προγραμματισμένη η συνάντηση της 25άδας για τις δημαιρεσίες" είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε:
"Δεν θα ήταν αλήθεια αν έλεγα ότι δεν έχω πικραθεί από την στάση του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου -όχι ως προσώπου βεβαίως, μιας και ως αξιωματικός ήταν υποχρεωμένος να ακολουθήσει εντολές" δήλωσε ο Π. Νίκας.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε γνωστοποιήσει ότι ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας υπέγραψε την ιδρυτική πράξη για την έναρξη λειτουργίας δημοτικών λιμενικών ταμείων, σε Κορινθία και Αρκαδία.
"Ξεκαθαρίζω και τονίζω, ο δήμαρχος πρώτιστα αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης και έχει ευθύνη για την προάσπισή τους" είπε ο Π. Νίκας, εκτιμώντας ότι "επί θύραις" βρίσκεται και η υπογραφή από τον Μ. Αγγελάκα της ιδρυτικής πράξης του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας:
"Δημόσια παρακαλώ να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπογράψει ο γ.γ. την απόφαση και για το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Δεν μπορεί καμία γραφειοκρατία να είναι απέναντι από τη νομοθεσία" κατέληξε ο δήμαρχος, γνωστοποιώντας πάντως ότι -έστω και άτυπα- η διοίκηση που είχε ορίσει η δημοτική αρχή στο πιο νομικό πρόσωπο, παρακολουθεί την κατάσταση.
Β.Γ.Μ.