Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 19:14

Νέες κοινωνικές δομές προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Νέες κοινωνικές δομές προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας

Τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία στην Καλαμάτα Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΚΔΗΦ), προωθεί η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Στη συνεδρίασή της με τηλεδιάσκεψη μεθαύριο Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να εγκρίνει την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος” στον άξονα προτεραιότητας 2Α “Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού - Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση” για την ίδρυση και λειτουργία ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ.

Στην ίδια συνεδρίαση πρόκειται να εγκρίνει: Τη χρονική επέκταση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης δικτύου ηλεκτροφωτισμού (εργατικών κατοικιών Καλαμάτα 8 και Καλαμάτα 9 κ.λπ.). Την επέκταση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών διάθεσης ογκωδών απορριμμάτων. Τη μελέτη και κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών διάθεσης ογκωδών απορριμμάτων. Τις τεχνικές προδιαγραφές, την κατάρτιση όρων και τη σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών συστήματος ηλεκτρονικής πληροφόρησης πολιτών και επισκεπτών στην πόλη της Καλαμάτας. Χρηματικό βοήθημα σε οικογένειες για αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης. Τη δαπάνη για την εξόφληση λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ακινήτου (διαμερίσματος) του κληροδοτήματος “Βασιλείου και Ευδοκίας Παναγιώταρου”.


NEWSLETTER