Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 09:23

Ωρα ευθύνης για τα αρχαία της Υπαπαντής σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

 

Τα αρχαία της Υπαπαντής αναμένεται να κυριαρχήσουν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη στις 3 το μεσημέρι, παρότι δεν αποτελούν θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Και αυτό γιατί η απόρριψη της ανασκαφής και της ανάδειξής τους από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε νέα δυναμική στο σημαντικό αίτημα, και μεταξύ αυτών που ένωσαν τη φωνή τους ήταν και ο πρόεδρος του “Διαζώματος”, πρώην υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος.

Η διαδικτυακή ομάδα “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής” με επιστολή της στον δήμαρχο, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και σε όλους τους συμβούλους ζητεί τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής.

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής έχουν κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης και ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή, καθώς και το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας με ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του Παναγιώτη Λύρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένονται οι τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής και άλλων παρατάξεων των μειοψηφιών, που οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης.