Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 13:03

Ικανοποίηση για την πορεία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση για την πορεία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (βίντεο)

“Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά θέλουμε το καλύτερο για την Αγορά” επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής, σε απολογισμό για τη συμπλήρωση ενός χρόνου της νέας δημοτικής αρχής.

Παρατήρησε ότι “με την εργασία όλων μας έχουμε πάει μπροστά” και πως “μόνο αν διπλασιάσουμε την απόδοσή μας θα είμαστε ευχαριστημένοι”.

Ο κ. Αγγελής παραδέχτηκε ότι “προβλήματα υπάρχουν και κυρίως προέρχονται από τον κορονοϊό” και μεταξύ άλλων, σημείωσε πως “θέλουμε μια αγορά που να έρχεται ο κόσμος για να βρίσκει όλα τα προϊόντα διατροφής, και καταστήματα που να φέρνουν κόσμο. Οσον αφορά τα καταστήματα η κίνηση μπορεί να αυξηθεί κι άλλο”.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ ενημέρωσε ότι “υπάρχει μείωση εσόδων, καθώς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό οι παραγωγοί δεν πληρώνουν τη δεύτερη θέση - και δήλωσε πως “διαφήμιση χωρίς αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει”.

Είπε, ακόμα, ότι “η ΚΑΚ δεν έχει δάνειο, δεν χρωστάει σε κανέναν. Δεχόμαστε την κριτική και προτάσεις για τη βελτίωση της Αγοράς, που τις επεξεργαζόμαστε”.

Ανέφερε ότι “χρειάζεται ειδική μελέτη για να δούμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα”, για τη μεταφορά της λαϊκής του εξωτερικού διαδρόμου στο εσωτερικό της Αγοράς.

Παρατήρησε ότι “για να φέρουμε τη λαϊκή μέσα, πρέπει να ετοιμάσουμε το μέσα, χρειάζονται χρήματα για να γίνουν παρεμβάσεις” και διευκρίνισε πως το μάστερ πλαν (προηγούμενων διοικήσεων) “δεν αναφέρεται στην επάνω αγορά, που είναι περιφερειακή. Δεν είναι εύκολο η πάνω αγορά να μπει μέσα, δεν είναι η ώρα της”.

Ακόμα, ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι “είμαστε υπέρ των διοικητικών μέτρων, όχι των προστίμων. Μας ενδιαφέρει η προστασία του κόσμου”, και ενημέρωσε, όσον αφορά τα νέα καταστήματα, πως “προβλέπεται ένα μεζεδοπωλείο και ένα λουκουματζίδικο που θα βγει σε δημοπρασία”. Ανέφερε, επίσης, ότι “η ΓΣΕΒΕΕ μας ζήτησε να φτιάξουμε ένα μικρό μουσείο για να έρχονται σχολεία”.

Πληροφόρησε πως “δεν έχουμε αφήσει τις οφειλές προς την ΚΑΚ. Υπάρχουν οφειλές που έχουν ρυθμιστεί κι έχουμε κερδίσει και στο δικαστήριο. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Τη Δευτέρα με την τρίτη λαϊκή, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, έχει ανέβει ο τζίρος των καταστημάτων”.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, είπε ότι “η ελεγχόμενη στάθμευση είναι θέμα του δήμου. Εμείς δεν κάνουμε εισήγηση να επεκταθεί και την Τετάρτη. Επιδιώκουμε να φτιάξουμε πάρκινγκ για τους παραγωγούς, δίπλα στο Νέδοντα, στον πρώην χώρο για τα αδέσποτα σκυλιά, προκειμένου να ελευθερωθούν θέσεις για τους καταναλωτές στο βόρειο πάρκινγκ”.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ, που έκανε τον απολογισμό παρουσία του διευθυντή Νίκου Κωτσάκου και του τεχνικού συμβούλου Βασίλη Κουτραφούρη, κατέγραψε τα εκτελεσθέντα έργα – παρεμβάσεις και τον προγραμματισμό για την εκτέλεση έργων.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που παραβρέθηκε και παρακολούθησε μέρος του απολογισμού του προέδρου, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του προέδρου το Δ.Σ. και το προσωπικό, γιατί κατάφεραν να λειτουργήσει η Αγορά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Παρατήρησε ότι στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η συνέχιση της λειτουργίας της ΚΑΚ, και ανέφερε πως το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ θα επανέλθει με προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της. Εκανε λόγο για “το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ”, για “πολυκατάστημα” με στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και να το αγκαλιάσει περισσότερος κόσμος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER