Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 17:40

Εργασίες συντήρησης στα σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εργασίες συντήρησης στα σχολεία της Καλαμάτας

 

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.

Με βάση την ενημέρωση από το δήμο, οι παρεμβάσεις γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει προκύψει, σε συνέχεια της καταγραφής προβλημάτων ή αιτημάτων από τις σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη αλλά και με συνεργεία αυτεπιστασίας, έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά εργασιών (ελαιοχρωματισμοί, αποκατάσταση φθορών, συντηρήσεις, αναβάθμιση προαυλίων και γηπέδων κ.ά.).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο, έχει ολοκληρωθεί τόσο η εργολαβία των 300.000 ευρώ όσο και η επέκταση της σύμβασης ποσού 107.000 ευρώ, με την οποία αντιμετωπίστηκαν προβλήματα που είχαν καταγραφεί και ιεραρχηθεί από την υπηρεσία. Επίσης, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η μελέτη προϋπολογισμού 800.000 ευρώ που αφορά τις σχολικές μονάδες, με την οποία θα δοθεί η δυνατότητα για εκτεταμένες παρεμβάσεις στα σχολεία του δήμου.

Ο δήμαρχος επισκέφτηκε χθες τις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν γίνει και για θέματα του σχολείου, από εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων.


NEWSLETTER