Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 13:10

Σύμβαση για κατασκευή πεζογέφυρας στη Θουρία

Σύμβαση για κατασκευή πεζογέφυρας στη Θουρία

Τη σύμβαση για το έργο κατασκευής πεζογέφυρας στο ρέμα Ξερίλα, στη Θουρία, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ, υπέγραψε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ανάδοχος είναι η εταιρεία “Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε.” με έκπτωση 57,46%. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 90 ημέρες.
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να κατασκευαστεί μεταλλική πεζογέφυρα για τη διέλευση του ποταμού Ξερίλα, προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων από τη μία όχθη στην άλλη. Η πεζογέφυρα πρόκειται να γεφυρώσει καθαρό άνοιγμα 13 μέτρων. Το συνολικό μήκος της θα είναι 16 μ. περίπου, πλάτος 2 μ. και ύψος 2,85 μ. περίπου.
Για την υλοποίηση του έργου θα εκτελεστούν εργασίες εκσκαφών, σκυροδεμάτων για την κατασκευή της θεμελίωσης και των ραμπών πρόσβασης, εργασίες μεταλλικών κατασκευών για τον φορέα της πεζογέφυρας και των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας, εργασίες σκυροδεμάτων για κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου και τέλος θα γίνουν οι απαραίτητοι χρωματισμοί.
Να υπενθυμίσουμε ότι η πεζογέφυρα που υπήρχε στον Ξερίλα, στη Θουρία, παρασύρθηκε και καταστράφηκε από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.