Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 15:33

Συνεργασία για τα αρχαία προτείνει ο Κουτσούλης

Συνεργασία για τα αρχαία προτείνει ο Κουτσούλης

Το κόστος της ανασκαφής για την ανάδειξη των αρχαίων στην πλατεία Υπαπαντής δεν θα ξεπεράσει τα 300.000 ευρώ και οι εργασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε 10 μήνες.

Την εκτίμηση αυτή του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο "Κανάλι 1" ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης.
Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Κώστα Δεληγιάννη, ο κ. Κουτσούλης αποκάλυψε επίσης ότι έχει επικοινωνήσει για το θέμα των αρχαίων της Καλαμάτας με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατόπιν συνεννοήσεως με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Είπε επίσης ότι χθες συναντήθηκε με τον κ. Βασιλόπουλο και συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων για την ανάδειξη των αρχαίων υπό την αιγίδα του δημάρχου και με τη συνδρομή της διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μηλίτση, των αρχαιολόγων Πέτρου Θέμελη και Ξένης Αραπογιάννη και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας εξήρε τη στάση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου τονίζοντας ότι στο παρελθόν η Εκκλησία ήταν αρνητική σε κάθε σκέψη ανασκαφής. Ο κ. Κουτσούλης εμφανίσθηκε ιδιαίτερα συναινετικός απέναντι στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα λέγοντας ότι τελικώς θα βοηθήσει στην ανάδειξη των αρχαίων της Καλαμάτας.
Ο κ. Κουτσούλης μιλώντας για την αξιοποίηση των ανασκαφικών ευρημάτων είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας με μαέστρο το δήμαρχο πρέπει να αναδείξει την ιστορική συνέχεια της πόλης. Είπε επίσης ότι στη βόρεια πλευρά του Κάστρου υπάρχει πελασγικό τείχος και μυκηναϊκή νεκρόπολη στις Τούρλες. Μιλώντας γενικότερα για τους αρχαιολόγους σημείωσε ότι έσωσαν τα αρχαία στην Ελλάδα και ότι τόσο η υπουργός Λίνα Μενδώνη όσο και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή.
Θ.Λ.