Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 07:50

Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος: “Εργα και μελέτες άνω των 4 εκ. ευρώ”

Γράφτηκε από την
Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος: “Εργα και μελέτες άνω των 4 εκ. ευρώ”

Εργα καθημερινότητας και μελέτες άνω των 4 εκ. ευρώ εκτελούνται κι εκπονούνται από το Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με τον απολογισμό που έκανε ο αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.


Κατά την παρουσίαση αυτών που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί, ο αντιδήμαρχος παρουσία της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χριστίνας Λυκουριά και στελεχών της Διεύθυνσης, εστίασε στις καθημερινές προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου ο δήμος να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στην πόλη και τα χωριά.
Ο κ. Μαστραγγελόπουλος, μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι “μικρά και μεγαλύτερα έργα εκτελούνται ή βρίσκονται στο στάδιο μελετών στην πόλη και τα χωριά. Εργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής”. Ενδεικτικά, ανέφερε την αγροτική οδοποιία άνω του 1 εκ. ευρώ, επισκευές και συντηρήσεις κοιμητηρίων 170.000 ευρώ, ασφαλτοστρώσεις πάνω από μισό εκατομμύριο, σχολικά κτήρια, συντήρηση και επισκευές κοντά στο 1 εκ. ευρώ, πεζοδρόμια, ρείθρα, κράσπεδα πάνω από 100.000 ευρώ. Επίσης, μικρότερες εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη ή αναμένονται και αφορούν ηλεκτροφωτισμό, προμήθεια σκυροδέματος, προμήθεια υλικών και άλλα.
Ενημέρωσε ότι “ως δημοτική αρχή την περίοδο αυτή έχουμε επιλέξει πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να ενισχύσουμε τα συνεργεία αυτεπιστασίας. Να οργανώσουμε και να συντονίσουμε ακόμα καλύτερα τις υπηρεσίες, ώστε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τα μηχανήματα που ο δήμος διαθέτει”. Και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και τη ΔΕΥΑΚ που με μηχανήματα, αλλά και το έμπειρο προσωπικό της βοηθάει σημαντικά στο έργο που γίνεται.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε, επίσης, ότι “εκτός από πολλές παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια και χώρους, υπήρξαν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες και με δικές μας δυνάμεις και με ενεργές εργολαβίες. Εχουν ήδη χρησιμοποιηθεί 1.650 κ.μ. σκυρόδεμα σε δρόμους και πεζοδρόμια, καλύπτοντας επιφάνεια περίπου 16.500 τ.μ. στην Καλαμάτα και τα χωριά του δήμου. Εχουν χρησιμοποιηθεί 118.975 κιλά ασφαλτόμειγμα και έχουν επουλωθεί λάκκοι και επιδιορθώσεις σε επιφάνεια περίπου 1.200 τ.μ. Ακόμα είναι σε εξέλιξη κατασκευή ραμπών σε δεκάδες σημεία της πόλης. Αναλυτικά θα δείτε το πόσες ώρες έχουν δουλέψει και πού τα μηχανήματα, κάτι που δείχνει και τη διασπορά τους σε όλο το δήμο. Πολλές οι παρεμβάσεις και στο κυκλοφοριακό, με την υπηρεσία να παρέχει υλικά και σήμανση. Εχουν χρησιμοποιηθεί 5.750 κιλά λευκό χρώμα και 1.350 κιλά κίτρινο για διαγραμμίσεις κ.λπ.”.
Για τον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, είπε ότι “αντιμετωπίστηκαν σε συνεργασία με την υπηρεσία και τον εργολάβο τα προβλήματα που υπήρξαν με την τοποθέτηση των LED. Συνολικά αποκαταστάθηκαν πάνω από 3.800 βλάβες που κατεγράφησαν είτε τηλεφωνικά, είτε εγγράφως, είτε μέσω των κοινοτήτων ή στο πλαίσιο της συντήρησης από την υπηρεσία και πάνω από 40 περιπτώσεις μικρές ή μεγαλύτερες σε φωτεινούς σηματοδότες”.
Κλείνοντας, ο κ. Μαστραγγελόπουλος παρατήρησε ότι “η καθημερινότητα μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση όλων και για τη δημοτική αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη”.


NEWSLETTER