Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 17:44

Δήμος Καλαμάτας: Οριοθέτηση περιοχών για αποζημιώσεις από ανεμοστρόβιλο

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Οριοθέτηση περιοχών για αποζημιώσεις από ανεμοστρόβιλο

Η οριοθέτηση περιοχών και η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τους ανεμοστρόβιλους της 24ης Σεπτεμβρίου και της 4ης Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα και τη Θουρία αντίστοιχα, εγκρίθηκαν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι “το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τους ανεμοστρόβιλους της 24ης Σεπτεμβρίου και 4ης Νοεμβρίου 2019 που έπληξαν περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε.), η οποία εφεξής στην παρούσα απόφαση θα αποκαλείται «αρμόδια υπηρεσία». Μέχρι τη στελέχωση της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Δ.Ε., την αρμοδιότητα του έργου έχει το Τμήμα Εποπτείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)”.
Σημειώνεται ότι “στις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία στεγαστική συνδρομή (Σ.Σ.) ίση με το κόστος ανακατασκευής ή επισκευής των κτηρίων, που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν του θέματος. Η ως άνω υπολογιζόμενη Σ.Σ. ανακατασκευής, δύναται να χρησιμοποιηθεί για αυτοστέγαση (αγορά έτοιμου ή υπό ανέγερση κτηρίου) ή για αποπεράτωση ιδιόκτητου κτηρίου. Δικαιούχοι Σ.Σ. είναι οι ιδιοκτήτες/-τριες οι οποίοι/-ες την ημέρα του συμβάντος έχουν την πλήρη ή την ψιλή κυριότητα κτηρίων που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν του θέματος και χρήζουν επισκευής ή ανακατασκευής. H Σ.Σ. συνίσταται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και από 40% άτοκο δάνειο για τους/τις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες που χορηγείται από τα πιστωτικά ιδρύματα”.


NEWSLETTER