Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 12:49

Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας: Τρεις μάσκες σε κάθε μαθητή

Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας: Τρεις μάσκες σε κάθε μαθητή

Θέματα καθαριότητας και λειτουργίας των σχολείων συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Θεοφανία Σιούτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, η οργανωτική γραμματέας του συλλόγου Χριστίνα Λαδά και η γ.γ. του δήμου Μαρία Νταμάτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΚΕΔΕ.
Οι μάσκες που θα διατεθούν είναι σε δύο μεγέθη. Οι “τύπου Α” για παιδιά έως 10 ετών και οι “τύπου Β” για παιδιά άνω των 10 ετών και εκπαιδευτικούς. Στο Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα αποστέλλονται προς διανομή μέσω μεταφορικής, 14 κούτες που περιλαμβάνουν 4.471 μάσκες “τύπου Α” και 8.588 “τύπου Β”.
Ο υπολογισμός του αριθμού των μασκών αφορά τόσο στους μαθητές, όσο και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, ενώ ο τελικός αριθμός μασκών ανά μαθητή και εκπαιδευτικό θα είναι 3 και θα δοθούν σταδιακά ανάλογα με τα αποθεματικά στην αγορά.