Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 18:24

Ανακαλούνται όλες οι μετατάξεις υπαλλήλων της ΔΕΥΑΤ

Γράφτηκε από τον

Να ανακαλέσει όλες τις μετατάξεις των υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με την προκήρυξη 3Κ/2018 πήρε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την εγκύκλιο 253 του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά 7 υπαλλήλους της υπηρεσίας, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση. Οι υπάλληλοι αυτοί θα κληθούν, με σχετικό έγγραφο της ΔΕΥΑΤ προς τις υπηρεσίες που μετέβησαν, να επιστρέψουν στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, εκτός αν παρουσιάσουν έγγραφα σύμφωνα με τον νόμο που νομιμοποιούν τις μετατάξεις/αποσπάσεις τους.
Στην εισήγηση από την αναπληρώτρια διευθύντρια τονίστηκε: «Με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών μας ενημερώνει ότι οι διορισθέντες της προκήρυξης 3Κ/2018 πρέπει να ολοκληρώσουν τη δοκιμαστική υπηρεσία και μονιμοποιούνται αυτοδικαίως, με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ημέρα που ξεκίνησαν να απασχολούνται. Επίσης οι διορισθέντες δεν αποσπώνται, μετακινούνται ή μετατάσσονται εάν δεν παρέλθουν επτά τουλάχιστον έτη από τον διορισμό ή την πρόσληψή τους. Εξαιρούνται οι αποσπάσεις για λόγους υγείας και συνυπηρέτησης, καθώς και οι αμοιβαίες μετατάξεις σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 και το άρθρο 10 του ν. 4440/2016. Τυχόν αποσπάσεις, μετακινήσεις ή μετατάξεις που έχουν διενεργηθεί για τους
υπαλλήλους που εμπίπτουν στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 74 του ν. 4674/2020 θα πρέπει να ανακληθούν άμεσα».

Κ.Μπ.