Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 09:18

Ολα έτοιμα στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ολα έτοιμα στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Μεσσήνης είναι καθ’ όλα έτοιμες, καθαρές και υγειονομικά ασφαλείς, ώστε να υποδεχθούν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου τους μαθητές στις τάξεις τους.

Αυτό επισημαίνει ο δήμος με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει επίσης ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν παρεμβάσεις και καθαρισμοί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ προχθές ολοκληρώθηκε και η διαδικασία πρόσληψης του βοηθητικού προσωπικού (καθαριστριών ΙΔΟΧ) για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.
Χθες Παρασκευή η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα επισκέφτηκε σχολικές μονάδες του δήμου, προκειμένου να ελέγξει τον βαθμό ετοιμότητας, και συζήτησε με εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων για τα ακολουθούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19.
Η αντιδήμαρχος σημείωσε πως η δημοτική αρχή έχει ρίξει το βάρος της στους χώρους οι οποίοι τη Δευτέρα θα υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι κάθε σχολείο θα διαθέτει επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών διαλυμάτων, απολυμαντικών, μασκών και παγουριών, ανάλογα με τη δυναμικότητά του. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ασφαλή σχολική χρονιά.

Μήνυμα Αθανασόπουλου

“Η διαφύλαξη των αγαθών της υγείας και της παιδείας είναι το στοίχημα που οφείλει να κερδίσει η κοινωνία μας αυτή τη χρονική περίοδο” επισημαίνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά του σημειώνει ακόμη:

“Ιδιαίτερα οι ΟΤΑ Α’ βαθμού οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την προστασία των πολύτιμων αυτών αγαθών, δεδομένου ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με μία μεγάλη ιδιαιτερότητα, την παρουσία της πανδημίας covid-19 στη ζωή μας και την ανάγκη προσαρμογής όλων στα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Εύχομαι στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Η διαχείριση του χρόνου μεταξύ της αίθουσας και του σπιτιού δεν είναι η μόνη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν φέτος οι μαθητές, αλλά να συνδυάσουν και τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης. Με υπομονή, επιμονή και δύναμη, ακολουθώντας τις οδηγίες της ειδικής ομάδας επιστημόνων, αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη προσαρμοστικότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαραίτητη είναι και η κατανόηση και η συνεργασία των γονέων.

Ως δημοτική αρχή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τα υπουργεία, στοχεύοντας σε ένα ασφαλές και ποιοτικό σχολικό περιβάλλον, όπου οι μαθητές μας θα μαθαίνουν ασφαλείς. Καλή σχολική χρονιά”.


NEWSLETTER