Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 19:44

Η σύμβαση με ΕΜΠ για αρχαία Υπαπαντής στην Οικονομική Επιτροπή

Γράφτηκε από την

Με σημαντικά θέματα θα ασχοληθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας που συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο ισόγειο, κεκλεισμένων των θυρών.

Τα κυριότερα απ’ αυτά είναι: Η κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού του 2021.
Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του “Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας - Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο” (ΕΛΚΕ ΕΜΠ) και του Δήμου Καλαμάτας, για τη διενέργεια γεωφυσικής έρευνας στην πλατεία Υπαπαντής Καλαμάτας, για την ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαίων.
Οι εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών για την ανάδειξη μειοδοτών σε έργα: Του 1ου πρακτικού του διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων. Του 1ου πρακτικού του διαγωνισμού για την εγκατάσταση πυρασφάλειας στη Μαραθόλακκα. Του 1ου πρακτικού του διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (Α΄ φάση) από οδό Φαρών έως Ακρίτα. Του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού για την ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά. Του 3ου πρακτικού του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού για δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών.
Οι εγκρίσεις παρατάσεων προθεσμιών εκτέλεσης των έργων: Κατασκευή ανοικτού θεάτρου Καλαμάτας. Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Αρφαρών. Επισκευή - συντήρηση κτηρίων στο Ανατολικό Κέντρο. Διαμόρφωση αίθουσας του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας στα πλαίσια του έργου “Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας”. Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις.
Ακόμα, η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει: Τη μελέτη και την κατάρτιση όρων διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για τη λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας Α.Σ.Α. Τον ορισμό συμβολαιογράφου για τη σύνταξη δανειστικού συμβολαίου μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Δήμου Καλαμάτας, για την εκτέλεση έργων. Την ανάθεση υπόθεσης εργατικής διαφοράς, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε δικηγόρο Αθηνών. Την κατάρτιση ή μη εξώδικου συμβιβασμού περί καταβολής αιτούμενης αποζημίωσης για ζημία σε αυτοκίνητο από πτώση δένδρου και σε αγροτικό ακίνητο κατά την εκτέλεση έργου. Την έκτακτη επιχορήγηση του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου. Την απόδοση ποσού στο Δήμο Καλαμάτας από το κληροδότημα “Λυκούργου Σκια” για το 2020.