Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 16:10

Απολογισμός Λύρα για το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: “Κέντρο αναφοράς της πόλης, καθήκον μας η αναβάθμισή του”

Γράφτηκε από την
Απολογισμός Λύρα για το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: “Κέντρο αναφοράς της πόλης, καθήκον μας η αναβάθμισή του”

“Τριάντα χρόνια (1990-2020) φως μέσα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το κτήριο αυτό αποτελεί όχι το αυτονόητο, το Πνευματικό Κέντρο της πόλης, αλλά το ίδιο το Κέντρο της Καλαμάτας”.

Αυτό σχολίασε ο προεδρεύων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, πρόεδρος της Κοινότητας, στον απολογισμό του.
Εκανε λόγο για “συμβολισμούς που αφορούν τα μέχρι τώρα, αλλά και το καθήκον μας για τα επόμενα: την εξυπηρέτηση του λαϊκού χαρακτήρα της αποστολής του και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, ταυτόχρονα με την επείγουσα αισθητική και λειτουργική αναγέννησή του”.
Παρατήρησε ακόμη ότι “ένα χρόνο μετά, ήδη έχουν γίνει αρκετά βήματα και θα γίνουν ακόμα περισσότερα, αν και όπως γίνεται αντιληπτό, για ένα χώρο συνάθροισης του κοινού, όλα άλλαξαν με την υγειονομική κρίση που ζούμε και που όπως φαίνεται και το επόμενο διάστημα θα καθορίζει πολλά στην καθημερινότητα μας. Με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τις διατάξεις, το Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργεί δίνοντας και με αυτόν τον τρόπο το υπόδειγμα”.
Ο κ. Λύρας ανέφερε ότι “στην αναγέννηση συμμετέχουν το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου - Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα άλλα Διοικητικά Συμβούλια που στεγάζονται και δραστηριοποιούνται εδώ, οι υπάλληλοι του δήμου, αλλά και πολλοί άλλοι, που όντως ενδιαφέρονται για την ανάδειξη και βελτίωση αυτού του αναπόσπαστου στοιχείου της καθημερινότητας και της ζωτικής οντότητας της κοινωνικής μας ζωής”.
Ενημέρωσε ότι “το 2019 τα έσοδα (εισπράξεις δηλ.) ήταν 29.000 ευρώ, μείον τα 15.000 του ενοικίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης 14.000 ευρώ. Οι μήνες που δεν είχαμε εκδηλώσεις ήταν 5, άρα η ζημιά ήταν γύρω στα 5.800 ευρώ”.
Πληροφόρησε επίσης ότι, μεταξύ άλλων, σε εξέλιξη βρίσκονται: Η ολοκλήρωση μελέτης και παρέμβασης όλου του συστήματος πυρανίχνευσης - πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων του κτηρίου. Η ολοκλήρωση μελέτης και εγκατάστασης προσβάσεων ΑμεΑ σε αμφιθέατρο και κατασκευή WC. Η ανανέωση και επαναγκατάσταση δωρεάν ασύρματου δικτύου. Η μελέτη αισθητικής, λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου.
Κλείνοντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του “σ’ αυτούς που θεμελίωσαν, προσέφεραν, εργάστηκαν, συμμετείχαν και προσφέρουν με κάθε τρόπο σε αυτό το οικοδόμημα, σε αυτό το κέντρο αναφοράς της Καλαμάτας”.


NEWSLETTER