Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 17:46

Καλαμάτα: Προσωρινός μειοδότης για ανάπλαση Ναυαρίνου

Καλαμάτα: Προσωρινός μειοδότης για ανάπλαση Ναυαρίνου

Προσωρινό μειοδότη για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει στην αυριανή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Η επιτροπή διαγωνισμού εισηγείται την εταιρεία “PPS Square Τεχνική ΙΚΕ” που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση με 51,21%. Οι εκπτώσεις στις άλλες 8 προσφορές κυμαίνονταν από 48,27% μέχρι 24,49%.
Πάντως, δεν αποκλείεται η Οικονομική Επιτροπή να καλέσει σε “ανάκριση” τον προσωρινό μειοδότη, για να δικαιολογήσει την υψηλή έκπτωση και να δώσει τη διαβεβαίωσή του πως μπορεί να υλοποιήσει το έργο στη συμβατική του προθεσμία. Η επιτροπή στις 29 Ιουλίου “ανέκρινε” για τον ίδιο λόγο, την κοινοπραξία που είχε αναδειχθεί προσωρινή μειοδότρια με έκπτωση 47,23%, για το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία “PPS Square Τεχνική ΙΚΕ” είχε αναδειχθεί προσωρινή μειοδότρια με έκπτωση 63,15%, για το έργο ανάπλασης του δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κλπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου), προϋπολογισμού 644.000 ευρώ, αλλά δεν δέχτηκε να ανανεώσει την οικονομική της προσφορά και αναδείχθηκε ανάδοχος με έκπτωση 43,84%.
Το έργο της Ναυαρίνου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Με την ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (α’ φάση) από Φαρών έως Ακρίτα, προβλέπονται: Η μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος της Ναυαρίνου (προς την Ανατολική Παραλία, με τη δημιουργία μιας λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μέτρα. Λίγο πιο νότια δημιουργείται μια ουδέτερη ζώνη - λωρίδα πλάτους περίπου 1 μέτρου μεταξύ του προτεινόμενου δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων. Προβλέπεται και η διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου σε βάρος του υφιστάμενου οδοστρώματος κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία μόνο θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας. Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς τη Ναυαρίνου οδούς, Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα. Για την κυκλοφορία των οχημάτων και την αστική συγκοινωνία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Ακρίτα και στη συνέχεια από την οδό Κρήτης.
Γ.Σ.