Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 07:56

Δήμος Καλαμάτας: Προσχωρούν στην πλειοψηφία Καραγιάννης και Ζαφειρόπουλος;

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Προσχωρούν στην πλειοψηφία Καραγιάννης και Ζαφειρόπουλος;

 

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών φέρονται έτοιμοι να αφήσουν τις παρατάξεις τους και να προσχωρήσουν στη δημοτική αρχή Καλαμάτας, αναλαμβάνοντας και θέσεις ευθύνης, στον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ένας είναι ο Ανδρέας Καραγιάννης, σύμβουλος της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” του Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος δεν υπέγραψε το κοινό αίτημα των συμβούλων των μειοψηφιών για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα της ανασκαφής και της ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής. Και στη μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου που η συζήτηση για τα αρχαία ολοκληρώθηκε στη 1.30 το πρωί της Τρίτης, δεν ψήφισε, καθώς φαίνεται πως αποχώρησε λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία. Η εξήγηση - δικαιολογία πως ήταν αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Νίκα που προώθησε την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής χωρίς τα αρχαία, δεν μπορεί να πείσει, αφού η παράταξη Τζαμουράνη συμφωνεί με το έργο της ανάπλασης.

Ο δεύτερος είναι ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” της Μαρίας Οικονομάκου, ο οποίος για άλλη μια φορά στην ψηφοφορία για τα αρχαία της Υπαπαντής, ακολούθησε τη “γραμμή” της δημοτικής αρχής, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, παρότι η Μ. Οικονομάκου έσπευσε λίγο πριν την ψηφοφορία να πει ότι “η παράταξη ψηφίζει κατά συνείδηση”. Μάλιστα, η πανηγυρική επιβεβαίωση που αφήνει ανοιχτό το δρόμο της συνεργασίας με τη δημοτική αρχή ήρθε λίγο αργότερα, μετά τη 1.30 τη νύχτα, όταν ο κ. Ζαφειρόπουλος δήλωσε στο Συμβούλιο ότι παραιτείται απ’ όλες τις επιτροπές και τα όργανα του δήμου, όπου ήταν μέλος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER