Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 06:26

Μόνιμη αστυνομική δύναμη στη Μεσσήνη ζητεί ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την
Μόνιμη αστυνομική δύναμη στη Μεσσήνη ζητεί ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Ενα βήμα πίσω κάνει η δημοτική αρχή Μεσσήνης στο αίτημα για ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), μπροστά στην αντίδραση και συμβούλων της πλειοψηφίας. Ετσι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η πόλη ζητεί να εγκατασταθεί μόνιμη αστυνομική δύναμη στη Μεσσήνη, όπως κι αν λέγεται αυτή (ΟΠΚΕ ή ΔΙΑΣ ή "Σ" ή ΤΑΕ). 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια θυελλώδη συζήτηση η οποία κράτησε 3 ώρες, αποφάσισε προχθές το βράδυ για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Πολιτεία προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας από τσιγγάνους και αλλοδαπούς. Πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στην κάθοδο από την Αθήνα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να δώσουν τα φώτα τους για την εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης μετά τα γνωστά γεγονότα με θύτες τσιγγάνους. Επίσης το Σώμα ζητεί να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις που οργανώνει στην περιοχή η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, καθώς και την ίδρυση ειδικού Τμήματος (ΟΠΚΕ ή ΔΙΑΣ ή "Σ" ή ΤΑΕ), με ταυτόχρονη ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των Αστυνομικών Τμημάτων Μεσσήνης και Πεταλιδίου. Ζητεί ακόμη την προώθηση δράσεων για την κοινωνική ένταξη τσιγγάνων και αλλοδαπών, καθώς επίσης την απαλλαγή των Τμημάτων Μεσσήνης και Πεταλιδίου από τα καθήκοντα αστυνόμευσης περιοχών που ανήκουν σε όμορους δήμους. 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: «ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ»

«Εγώ είμαι αιρετός, είμαι δήμαρχος και διεκδικώ - θέλω το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κόσμο μαζί μου και δεν με ενδιαφέρουν τα συνδικαλιστικά ζητήματα της Αστυνομίας»: Την απάντηση αυτή έδωσε σε έντονο τόνο ο Στάθης Αναστασόπουλος στον σύμβουλό του και πρώην αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Φώτη Πουρναρά. Είχε προηγηθεί μια λεπτομερής ανάλυση από τον κ. Πουρναρά γιατί η περιοχή δεν χρειάζεται ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων), αλλά ενίσχυση των Τμημάτων Μεσσήνης και Πεταλιδίου με προσωπικό και μέσα περιπολίας. Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στηλίτευσε το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις με το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών Αττικής, όταν κανένας αξιωματικός της Αστυνομίας στο νομό, ούτε και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, δε έχουν ερωτηθεί για να διατυπώσουν άποψη. Κι όταν χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» το αίτημα ίδρυσης ΤΑΕ, αναφέροντας παράλληλα πως ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, «έπεσε από τα σύννεφα» όταν ενημερώθηκε για τα σχέδια του Δήμου Μεσσήνης, ακολούθησε η αντίδραση του δημάρχου πως δεν παίρνει άδεια από κανέναν.

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει από την αίθουσα ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Δουρούμης (εξάδελφος του αδικοχαμένου Ηλία Δουρούμη), γεμάτος θυμό για την εναλλακτική πρόταση που διατύπωσε ο Φώτης Πουρναράς.

 

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 Τις ενστάσεις του για την ίδρυση ΤΑΕ, θεωρώντας την μια υπερβολή για τις ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής αλλά και της παραβατικότητας που παρουσιάζει, κατέθεσε και ο Νίκος Κωνσταντέλλος (συνταξιούχος αστυνομικός) από την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Τζώρτζης επιχειρηματολόγησε γιατί η ίδρυση ΤΑΕ δεν θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα. 

Σε γενικές γραμμές οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι πήραν το λόγο, μεταξύ αυτών και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί Γιώργος Δαβίλλας (αντιδήμαρχος) και Αριστομένης Αδαμόπουλος (σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας), τόνισαν ότι πρώτα θα πρέπει να ενισχυθούν τα Τμήματα Μεσσήνης και Πεταλιδίου. Επίσης όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις και να υπάρχει μόνιμη δύναμη της Αστυνομίας στην περιοχή. 

Υπέρ μιας δυναμικής αντίδρασης με ένα συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία σύσσωμης της πόλης, για να τους πάρουν στα σοβαρά στην Αθήνα, τάχθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κώστας Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Δαβίλλας, ο Νίκος Δουρούμης, καθώς και πολίτες που πήραν το λόγο. 


NEWSLETTER