Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 13:10

Δήμος Καλαμάτας: Αναβολή συνάντησης για αντιπλημμυρικό “Μορέα”

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Αναβολή συνάντησης για αντιπλημμυρικό “Μορέα”

Οι πλημμύρες στην περιοχή της Καρδίτσας οδήγησαν σε αναβολή, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου σύσκεψη με θέμα το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας, στην οποία θα συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών.

Η σχετική ενημέρωση δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Εργων με Σύμβαση Παραχώρησης του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος Τμήματος Β’ της ΕΥΔΕ/KΣΕΣΠ αναφέρει: “Σε συνέχεια του από 17-9-2020 ηλεκτρονικού μηνύματος μας σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας με θέμα: «Ενημέρωση επί των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Καλαμάτας που σχεδιάζονται από το υπουργείο Υποδομών», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβάλλεται η εν λόγω συνάντηση, λόγω των πρόσφατων πλημμυρών στην περιοχή της Καρδίτσας. Επιφυλασσόμαστε για τον ορισμό νέας συνάντησης στο άμεσο μέλλον”.
Ο Δήμος Καλαμάτας επισημαίνει ότι ήδη έχει υπογραφεί η απόφαση του υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή, με την οποία προχωρούν οι διαδικασίες με συμπληρωματικές εργασίες μέσω της σύμβασης παραχώρησης με τον “Μορέα”, για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα - Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, συνολικής δαπάνης 79 εκ. ευρώ, περιλαμβανομένου και του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.


NEWSLETTER