Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 07:54

Προστασία από τα τσακάλια ζητούν οι κτηνοτρόφοι Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Προστασία από τα τσακάλια ζητούν οι κτηνοτρόφοι Τριφυλίας

 

  

Την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής από τα τσακάλια ζητεί η Ενωση Κτηνοτρόφων Τριφυλίας «Τα Κοντοβούνια» με σχετικό της έγγραφο.

Σε αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Παναγιώτης Βουδούρης σημειώνει: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση του πληθυσμού των άγριων ζώων και δη των τσακαλιών στην περιφέρειά μας. Ως γνωστόν, η περιοχή της Τριφυλίας έχει αρκετά μεγάλο ζωικό κεφάλαιο. Πολλές οικογένειες ζουν αποκλειστικά από την κτηνοτροφία. Καθημερινά όλοι σχεδόν οι κτηνοτρόφοι μετράμε απώλειες του ζωικού πληθυσμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του ετήσιου εισοδήματός μας και τελικά την οικονομική εξαθλίωση ενός ολόκληρου κλάδου. Είμαστε βέβαιοι για την εξεύρεση μιας λύσης, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα του κλάδου μας. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε πάντα διαθέσιμοι σε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρούμε μια μόνιμη λύση στο τεράστιο αυτό θέμα που μαστίζει τον κλάδο μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε πρόσκληση για να συζητήσουμε για αυτό το φλέγον θέμα που μας απασχολεί».

Το έγγραφο απευθύνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τους βουλευτές του νομού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER