Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 10:50

Καλαμάτα: Ανάδοχος για ανάπλαση της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Ανάδοχος για ανάπλαση της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία

Την κατακύρωση της σύμβασης για το έργο ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, στην εταιρεία Τσερπές - Κωτσάκης - Παπαδέας Ο.Ε. με έκπτωση 57,36%, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου και η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 180 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το σίγουρο είναι ότι το σημαντικό για τη Δυτική Παραλία έργο θα δουλεύεται τους πρώτους μήνες του 2021.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης ρώτησε ρητορικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, γιατί δεν κάλεσε την ανάδοχο εταιρεία για αιτιολόγηση της υψηλής έκπτωσης, όπως είχε καλέσει αναδόχους σε άλλα έργα που είχαν δώσει, μάλιστα, χαμηλότερη έκπτωση.
“Γιατί ως ο νόμος ορίζει, όπως λέγατε και εσείς”, απάντησε ο κ. Μπασακίδης, επιβεβαιώνοντας ότι οι “ανακρίσεις” των εργολάβων δεν ήταν σύμφωνες με το νόμο.
Για το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία, από την Αρτέμιδος μέχρι τον Κορδία προβλέπεται: Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος, Ευαγγελιστρίας, Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Η εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού για περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και συγκεκριμένα της εφαρμογής της δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390μ. επί του αριστερού (νότιου) πεζοδρομίου. Η σήμανση - ασφάλιση της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών. Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.α.).
Γ.Σ.


NEWSLETTER