Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:50

Oικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Διά ζώσης συνεδριάσεις ζητεί ο Μερκούρης

Γράφτηκε από την
Oικονομική Επιτροπή Τριφυλίας: Διά ζώσης συνεδριάσεις ζητεί ο Μερκούρης


Την ανάκληση των διά περιφοράς συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι η πιο στείρα και άγονη. Σημειώνει δε ότι το υπουργείο επιτρέπει τις διά ζώσης, όπως και με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Μερκούρης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τονίζει:
«Σύμφωνα με το 60249/22-09-2020 έγγραφο του ΥΠΕΣ οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της Τ.Α. λαμβάνουν χώρα είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε διά περιφοράς.
Στην πρόσκληση που κυκλοφόρησε για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίσατε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης διά περιφοράς.
Γιατί κύριε πρόεδρε επιλέξατε την τρίτη επιλογή, στείρα και άγονη; Γιατί καταφεύγετε σε μια κλειστή και όχι πλουραλιστική διαδικασία; Γιατί αποφεύγετε το διάλογο και την εποικοδομητική ανταλλαγή θέσεων και απόψεων;
Δεν υπάρχει επαρκής χώρος; Εκατόν πενήντα τ.μ. δεν εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης;
Γιατί στερείτε τη δυνατότητα από το συμπολίτη μας ή τον εκπρόσωπο συλλόγου ή φορέα να παραστεί στη συνεδρίαση όταν συζητείται θέμα που τον ενδιαφέρει; Αυτό, οφείλετε να γνωρίζετε, επιτρέπεται. Η παρουσία ατόμων που δεν έχουν έννομο συμφέρον απαγορεύεται, στις κλειστές διά ζώσης συνεδριάσεις.
Γιατί στερείτε τη δυνατότητα παρουσίας των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε και την ενημέρωση των δημοτών;
Εχουμε πραγματοποιήσει πάμπολλες συνεδριάσεις διά ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Είναι απορίας άξιον τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη λήψη αυτής της απόφασης.
Δεν συντρέχει, επομένως, κανένας λόγος να συνεδριάσουμε διά περιφοράς και παρακαλώ να προχωρήσετε, άμεσα, στην ανάκληση του τρόπου συνεδρίασης».


NEWSLETTER