Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:39

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για διανοίξεις δρόμων στην πόλη

Γράφτηκε από την
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για διανοίξεις δρόμων στην πόλη

 Κριτική στο δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη χαρακτηρίζοντάς τον ως «ο κ. Νομιμότητα» ασκεί η παράταξη «Ανυπότακτα Φιλιατρά» και ο τοπικός σύμβουλος Βασίλης Σπυρόπουλος, με αφορμή τις παρεμβάσεις στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Φιλιατρά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει: «Υπάρχει ένας ιός, που εξαπλώνεται ύπουλα και γρήγορα. Από τον ιό αυτό κινδυνεύουν όλοι οι άνθρωποι. Ευτυχώς όμως δεν εισχωρεί σε όλους. Είναι ο ιός του υπέρμετρου εγώ. Απ’ αυτόν διακατέχεστε κ. δήμαρχε του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας. «Εγώ μπορώ» ήταν άλλωστε και το κυρίαρχο προεκλογικό σας σύνθημα. Μιλάτε για διαφάνεια, για νομιμότητα κι εννοείτε το ακριβώς αντίθετο. Εφαρμόζετε σταθερά κι απαρέγκλιτα τον προεκλογικό σας εξυπνακισμό. Εχετε βάψει μια κότα πράσινη και προσπαθείτε να την πουλήσετε για παπαγάλο. Στα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» και σε όλους τους πολίτες που έχουν επαφή με τη λογική και είναι πέρα και μακριά απ’ τον ιό της ματαιοδοξίας, αυτά δεν περνάνε.
Στη διάνοιξη - ασφαλτόστρωση - πεζοδρόμηση του δρόμου ανατολικά του Γυμνασίου Φιλιατρών, που τερματίζει στο δρόμο που οδηγεί για τα Βουλιέρια, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη δηλαδή, εκεί δεν «επεμβήκατε». Το ερώτημα είναι: με ποιες αποφάσεις πραγματώθηκε το συγκεκριμένο έργο; Απαντάμε: με αποφάσεις της «Ανόδου». Και μάλιστα αποφάσεις “μπετόν αρμέ”. Σας έγιναν κατ’ επανάληψη δημόσια ερωτήματα αποκλειστικά από τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά». Δημοσιεύθηκαν στα έγκυρα διαδικτυακά κι έντυπα μέσα. Εξελικτικά, τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» κατέθεσαν πρωτοκολλημένο ερώτημα που αφορούσε την εφαρμογή των πολεοδομικών διατάξεων στην οδό Χ. Τρικούπη και κατά συνέπεια έμπαινε το ζήτημα της υπερασπίσεως του δημόσιου συμφέροντος. Δεν πήραμε καμία απάντηση, άρα η διαφάνεια την οποία ευαγγελίσθε αγνοείται.
Απ’ όλα αυτά διαφαίνεται καθαρά ότι οι παρεμβάσεις των «Ανυπότακτων Φιλιατρών» είναι αυτές που σας ανάγκασαν ν’ απολογείστε σήμερα με απόλυτη υποκρισία. Η ασφαλτόστρωση κι η πεζοδρόμηση έγιναν εκεί, επαναλαμβάνουμε με αποφάσεις της «Ανόδου». Προκάλεσαν την οργή των θιγόμενων κατοίκων κι όλων όσοι είχαν έννομο συμφέρον στην εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου της πόλεως. Η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό ιδίωμα του συντηρητισμού, όπως κι όλων όσοι διακατέχονται από τον ιό του υπέρμετρου εγώ: λένε άλλα κι εννοούν άλλα. Αυτό κάνατε κι εσείς στην προσπάθειά σας να ψαρέψετε ψήφους σε θολά νερά και να αποπροσανατολίσετε τους Φιλιατρινούς πολίτες.
Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» σταθερά στην προεκλογική τους άποψη: «Η πόλη ανήκει στους πολλούς κι όχι στους λίγους», σε ευθύτατο λόγο προς την «Ανοδο» λένε: το μαύρο δε γίνεται άσπρο.
Εφαρμόστε έστω κι ετεροχρονισμένα τη νομιμότητα, δηλαδή το ρυμοτομικό σχέδιο των Φιλιατρών. Επίσης σας τονίζουμε ότι στην οδό Χ. Τρικούπη σπαταλήθηκαν χρήματα των δημοτών για τα έργα των ασφαλτοστρώσεων - πεζοδρομήσεων, με τις ανεύθυνες - επιζήμιες αποφάσεις της «Ανόδου». Το ζήτημα για τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» δεν θεωρείται λήξαν, εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε».


NEWSLETTER