Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 10:16

Αλλάζουν οι μέρες στις λαϊκές αγορές της Πυλίας

Γράφτηκε από την
Αλλάζουν οι μέρες στις λαϊκές αγορές της Πυλίας

 

 

Αλλάζει η μέρα και ο χώρος όπου γίνονταν μέχρι τώρα οι λαϊκές αγορές σε Πύλο, Κορώνη, Χαρακοπιό, Χώρα και Βλαχόπουλο. Θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και όχι Κυριακή.

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου-Νέστορος και αναμένεται η έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την απόφαση «οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα και πάντως όχι Κυριακή. Σε περίπτωση αργίας, εθνικών ή τοπικών εορτών κ.λπ. η αγορά μεταφέρεται μόνο άλλη εργάσιμη ημέρα».

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποιεί ο δήμος στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι τις 16 του μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή των χρηστών και η καταχώριση των λαϊκών αγορών στο πληροφοριακό σύστημα, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν από το νέο ανανεωμένο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο. Συγκεκριμένα, μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία τίθεται σε λειτουργία η πρώτη φάση του πληροφοριακού συστήματος και καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με τον ορισμό και την εγγραφή χρηστών καταχώρισης σε αυτό των λαϊκών αγορών από τους φορείς λειτουργίας. Ηδη, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Πύλου-Νέστορος για τις υφιστάμενες λαϊκές αγορές, οι οποίες είναι Κορώνης, Χαρακοπιού,  Χώρας, Βλαχόπουλου και Πύλου.

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ετσι, αφού κανονίζει τον τρόπο λειτουργίας, ωράρια, ποιοι παραγωγοί ή έμποροι και πώς θα λαμβάνουν άδεια κ.λπ., ορίζει: 

- Λαϊκή αγορά Κορώνης: Θα λειτουργεί πλέον στις δύο πλευρές του δρόμου, δυτικά της πλατείας Μώλου (από κτήριο πρώην Αγροτικής Τράπεζας έως τη νότια γωνία του δημοτικού κτηρίου Ταρσούλη - Κοντομάτη), κάθε Σάββατο αντί Κυριακής. Μέχρι τώρα ήταν στο Γυμνάσιο - Λύκειο εμποδίζοντας την κυκλοφορία και τη λειτουργία καταστημάτων και οικιών, αν το προαύλιο του σχολείου ήταν ανοικτό. Οι συνολικές θέσεις - πάγκοι ανέρχονται σε 26.

- Λαϊκή αγορά Χαρακοπιού: Θα λειτουργεί εντός του χώρου στάθμευσης οχημάτων (όπως μέχρι τώρα), σε ημέρα που θα καθοριστεί. Ο πρόεδρος της κοινότητας δεν παρέστη στη συνεδρίαση και δεν είχε υποβάλει σχετική πρόταση. Πάντως δεν θα είναι Κυριακή όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Οι θέσεις - πάγκοι θα ανέρχονται σε 16.

- Λαϊκή αγορά Χώρας: Θα λειτουργεί στις δύο πλευρές της οδού Λιγουδίστης (βόρεια της πλατείας) και στην οδό Σπ. Μαρινάτου (ανατολικά της πλατείας), κάθε Παρασκευή. Οι συνολικές θέσεις ανέρχονται σε 52.

- Λαϊκή αγορά Πύλου: Θα λειτουργεί στις δύο πλευρές της οδού Γρηγορίου Επισκόπου, κάθε Σάββατο. Οι θέσεις ανέρχονται σε 31.

- Λαϊκή αγορά Βλαχόπουλου: Θα λειτουργεί μπροστά από το περιφερειακό ιατρείο, κάθε Πέμπτη. Οι θέσεις - πάγκοι θα ανέρχονται σε 8.


NEWSLETTER