Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 19:23

Μερκούρης για ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Μερκούρης για ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στην Τριφυλία

«Η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει διαγράψει τις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνoς και την Κοινότητα Τριπύλης» σημειώνει σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης σχετικά με την ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών του Δήμου Τριφυλίας.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και απευθυνόμενος ο κ. Μερκούρης προς τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και την προϊσταμένη Τεχνική Υπηρεσίας σημειώνει:

«Διάβασα την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αναφέρεται στην ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων του Δήμου και, ειλικρινά, έμεινα άφωνος. Αναζήτησα και τρίτη σελίδα στο κείμενο της εισήγησης. Μάταια όμως. Αναρωτήθηκα μήπως άλλαξαν τα όρια του δήμου και αρχίζουν από το Βρωμονέρι και καταλήγουν στην Τ.Κ. Ξηροκάμπου; Ποίου φωστήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι φαεινή ιδέα και έφθασε ως εισήγηση στο ανώτερο όργανο διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, η εισήγηση αυτή; Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει διαγράψει τις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνoς και την Κοινότητα Τριπύλης από τις περιοχές αρμοδιότητας και ευθύνης της;

Αν υπάρχουν ανάγκες ασφαλτόστρωσης, όντως, υπάρχουν αυτές πρωτίστως και κυρίως εντοπίζονται στις βόρειες ορεινές περιοχές. Είναι απορίας άξιον ποιος υπηρεσιακός ή αιρετός παράγοντας είχε την τόλμη για να μη χρησιμοποιήσω άλλους χαρακτηρισμούς να εξαιρέσει παντελώς τις περιοχές αυτές. Ούτε εκατό μέτρα!

Ειλικρινά κύριε δήμαρχε εκπλήσσομαι! Αυτή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη που υποσχεθήκατε; Τέτοια περιφρόνηση στο μισό κομμάτι του δήμου; Η πρόσκληση έχει ημερομηνία 24-7-2020 και εισάγετε το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δ.Σ. τρεις μήνες μετά; Να υποθέσω και να υποστηρίξω ότι εκ του πονηρού σε μια κλειστή συνεδρίαση και μάλιστα με περιφορά; Αν αυτό δεν είναι απαξίωση και περιφρόνηση των θεσμοθετημένων οργάνων, τότε τι είναι κύριοι της δημοτικής αρχής;

Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνον η αναβολή του θέματος, η ουσιαστική και αντικειμενική αξιολόγηση των αναγκών για μια δίκαιη ένταξη στην πρόταση αγροτικών οδών που πληρούν τα κριτήρια της πρόσκλησης και θα καλύπτουν και όλο το εύρος του Δήμου και όχι φιλικές εξυπηρετήσεις. Προτείνονται δεκαέξι δρόμοι, οκτώ στη Δ.Ε. Φιλιατρών (50%), πέντε Δ.Ε. Κυπαρισσίας και τρεις Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Με την ευκαιρία της παρέμβασής μου αυτής μπορώ να αναφερθώ σε δρόμους αγροτο-κτηνοτροφικούς, που πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Θα προτιμήσω να μην το επιχειρήσω.

Τολμώ όμως να αναφερθώ στην ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Περιστεριά μέχρι το χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων. Το έργο αυτό το οφείλουμε ως δήμος στην περιοχή αυτή, διότι και ο δήμος εξυπηρετείται και οι πολλές γεωργικές επιχειρήσεις. Η περιοχή αυτή λόγω της επιβάρυνσης έχει ανάγκη αναβάθμισης».


NEWSLETTER