Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 18:11

Υποβολή προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την παραβατικότητα

Γράφτηκε από την

Την υποβολή προτάσεων και τον καθορισμό δράσεων για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. αναμένεται, ακόμα, μεταξύ άλλων, να εγκρίνει: Την αντικατάσταση του παραιτηθέντος συμβούλου Δημήτρη Κουκούτση που κρίθηκε ένοχος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από τη θέση του εκπροσώπου του δήμου στο Σύνδεσμο Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας και από άλλες θέσεις σε επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα κι επιτροπές του δήμου. Τον ορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με την ΚΕΔΕ με θέμα «Συνεργασία και συντονισμός ενεργειών για την υλοποίηση του αντικειμένου τής από 17/06/2020 δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) προς την ΚΕΔΕ με δικαιούχους τους δήμους και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία αυτών, συνολικού ποσού 1.478.300 ευρώ για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού».
Το συμφωνητικό ίδρυσης τοπικού προγράμματος Special Olympics Hellas και Δήμου Καλαμάτας. Την εγγραφή παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Το πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφών - επανεγγραφών παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Την παραχώρηση εκμετάλλευσης διαφημιστικών χώρων σε στέγαστρα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών - διενέργεια δημοπρασίας. Την υπ’ αριθμ. 34/2020 απόφαση του Δ.Σ. του “Διοκλή” που αφορά στην έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου στην Αγία Τριάδα.