Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 08:47

Καλαμάτα: Μικρό πάρκο στις γραμμές στο Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Μικρό πάρκο στις γραμμές στο Νέδοντα

 

Νέα δέντρα τοποθέτησε, φύτεψε γκαζόν κι έβαλε παγκάκια ο Δήμος Καλαμάτας δίπλα στον σκεπασμένο Νέδοντα, στο χώρο στάθμευσης, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Χθες συνεργείο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών με γεωπόνο και εργάτες,υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα έριχνε ενισχυτικό υλικό για να φυτρώσει το γκαζόν.

Ο κ. Μπάκας μας είπε ότι αναπλάστηκε κι έγινε χώρος πρασίνου και αναψυχής ένα σημείο που ήταν μπαζότοπος. Παρατήρησε ότι με το πράσινο δίπλα στις γραμμές, πέρα από την αναβάθμιση, στόχος είναι να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα που καβαλάνε και παρκάρουν παράνομα στο χώρο και πάνω στη γραμμή.

Για το λόγο αυτό ο δήμος έβαλε σίδερα κι έκρυψε τη γραμμή, με στόχο να φτάξει έναν ξύλινο διάδρομο για τους πεζούς. Παράλληλα, τοποθέτησε κάγκελα και από τις δύο πλευρές, κι απέκλεισε τη γέφυρα του τρένου και την πρόσβαση των πεζών. Οι παρεμβάσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΣΕ, που σταμάτησε τις εργασίες κατάληψης και απόκρυψης της γραμμής.

Ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι με τα κάγκελα απέκλεισαν την πρόσβαση στη γέφυρα του τρένου που ήταν επικίνδυνη και πριν από χρόνια ένας άνθρωπος είχε πέσει στο Νέδοντα και είχε χάσει τη ζωή του. Για την απόκρυψη της γραμμής είπε ότι θέλουν να αναβαθμίσουν το χώρο, να μην παρκάρουν αυτοκίνητα και παρατήρησε πως αν χρειαστεί να περάσει τρένο, τα υλικά βγαίνουν εύκολα και άμεσα.

Οσον αφορά την προσπάθεια του ΟΣΕ να προστατεύσει την περιουσία του, ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι περιουσία του είναι και οι γραμμές μέσα στην πόλη, στον Αγιο Δημήτριο Κοκκορόγιαννη, που τις εγκατέλειψε και δημιουργήθηκε ζούγκλα με φίδια και όχι μόνο, την οποία καθάρισε ο δήμος, καθώς υπήρχαν έντονα παράπονα περιοίκων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER