Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 11:40

Μεσσήνη: Αθανασόπουλος με Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Μεσσήνη: Αθανασόπουλος με Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας

Η ενίσχυση του ρόλου των προέδρων όπως αυτή προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και η παραβατικότητα, καθώς και η υποχρέωση των δήμων να μεριμνούν και να παρεμβαίνουν σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος με το προεδρείο της Ενωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας.

Η συνάντηση έγινε χθες στο γραφείο του δημάρχου Μεσσήνης και από πλευράς της Ενωσης συμμετείχαν ο πρόεδρός της (πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας) Παναγιώτης Λύρας, ο αντιπρόεδρος (πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης) Νίκος Ρούτσης και ο γραμματέας (πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά) Αλκιβιάδης Φρέσκας.
Στη συζήτηση αναφέρθηκε η αναγκαιότητα στήριξης των κοινοτήτων σε όλα τα επίπεδα, όπως π.χ. στη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας προκειμένου να αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση των χωριών, αλλά και στις εργασίες αγροτικής οδοποιίας που συνεχίζονται αυτό το διάστημα στον Δήμο Μεσσήνης ενόψει και της ελαιοκομικής περιόδου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τους συμμετέχοντες στη συνάντηση απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της παραβατικότητας, όπου τονίστηκε ότι οι δήμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή διεκδίκηση από τους αρμοδίους, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. «Αποτελεί ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης να προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών της, και αρμοδιότητα της συντεταγμένης Πολιτείας να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας και τη διατήρηση της ομαλότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
«Θεωρούμε ότι η συνεργασία των δημάρχων με τους προέδρους των κοινοτήτων πρέπει να είναι συνεχής, ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα στα χωριά μας. Μέσω της επικοινωνίας μας με τους προέδρους, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των κατοίκων των κοινοτήτων και καλούμαστε με τη σειρά μας να πιέσουμε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση σε κάθε κοινωνία για να μπορέσει να αναπτυχθεί», σημείωσε ο Γ. Αθανασόπουλος.
Ο ρόλος της νεοσυσταθείσας Ενωσης Κοινοτήτων Μεσσηνίας, όπως τονίστηκε και από τους εκπροσώπους της, είναι να λειτουργεί ενισχυτικά στο έργο των δημοτικών αρχών, με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων.


NEWSLETTER