Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 15:42

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για πολιτική απομόνωση του Δ. Κουκούτση

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για πολιτική απομόνωση του Δ. Κουκούτση

Την πολιτική απομόνωση και τη μη συμμετοχή στο Συμβούλιο του Δημήτρη Κουκούτση, συμβούλου - καταδικασθέντα πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ζητεί με απόφαση του κατά πλειοψηφία, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Με 18 ψήφους υπέρ και 12 κατά (της δημοτικής αρχής) το Συμβούλιο αποδέχθηκε την εισήγηση - πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Με το αποφασιστικό τμήμα του κειμένου συμφώνησε και η δημοτική αρχή, διαφωνώντας, όμως, με την αναφορά για τη συνεργασία της με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής (με αυτή την παρατήρηση ψήφισε ο κάθε σύμβουλος της δημοτικής αρχής, εκτός από τον Τάκη Βασιλόπουλο που ψήφισε καθαρό «κατά»).

Οπως πληροφορηθήκαμε, στο τέλος της συνεδρίασης, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι σύμβουλοι των μειοψηφιών, η δημοτική αρχή επανέφερε το ψήφισμα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος και στη συνέχεια είχε αποσύρει. Το ψήφισαν οι εναπομείναντες 12 σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, λευκό ψήφισε ο Στάθης Σταματόπουλος της παράταξης Κοσμόπουλου και απείχαν οι δύο σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στο κείμενο που συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μειοφηφιών, σημειώνεται:

“Οπως είναι γνωστό την Τετάρτη 710/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της για συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη

τη χώρα.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο Κουκούτσης (καταδικάστηκε σε 6 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά) που στις εκλογές του 2019 ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας και εξέλεξε ένα ακόμα δημοτικό σύμβουλο. Ο συγκεκριμένος συνεργαζόταν με τη δημοτική αρχή και πρόσφατα παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση που κατείχε, καθώς και από άλλες επιτροπές στις οποίες συμμετείχε.

Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για τη συμμετοχή και τη διεύθυνσή της, ζητάμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την πολιτική απομόνωση και μη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία. Καλούμε το προεδρείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση”.


NEWSLETTER