Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 18:56

Αντιπαραθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Αντιπαραθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Αντιπαραθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για την τροποποίηση του προϋπολογισμού που ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σφοδρή κριτική ασκήθηκε για την τροποποίηση σχεδόν δύο μήνες πριν την λήξη του οικονομικού έτους, που φτάνει τα 587.224 ευρώ, από τα οποία 239.765 αφορούσαν την ενίσχυση υπαρχουσών πιστώσεων εξόδων και τα 347.458 την δημιουργία νέων πιστώσεων.
Οι μειοψηφίες καταψήφισαν την τροποποίηση, με την Μαρία Πανουσιοπούλου να τονίζει πως είναι σαν να ξαναφέρνουν το τεχνικό πρόγραμμα και δείχνει πως αυτή η δημοτική αρχή με τόσος κωδικούς που ψήφισε δεν έκανε τίποτα. Στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία και επισήμανε ότι δεν μπορεί από τις δαπάνες για τον κορονοϊό να δίνονται 10.500 για διαχείριση των αδέσποτων και 9.985 για απολυμάνσεις καταυλισμών, πρέπει να υπάρχει μια αξιολόγηση. Επίσης τόνισε ότι δίνονται 53.000 για συμπληρωματική σύμβαση στο έργο της Ανάπλασης Ανω Πόλης, γι’ αυτό θα πρέπει να μετριούνται τα λόγια, όταν λέγονταν άλλα πριν λίγο καιρό. Τόνισε πως όλα αυτά δείχνουν πολύ πρόχειρη δουλειά, “τροποποιείτε όλο τον προϋπολογισμό, δεν αφήνετε τίποτα”.
Η Σταματία Αλεξοπούλου επισήμανε ότι οι περισσότεροι κωδικοί γίνονται στα όρια της απευθείας ανάθεσης, γι’ αυτό και καταψηφίζει. Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι είναι αντίθετοι στον τρόπο που γίνεται η τροποποίηση, όχι στα έργα, και στάθηκε και αυτός στην τροποποίηση που γίνεται για το έργο της Ανω Πόλης, όπου είχε ασκηθεί δριμεία κριτική από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Από την πλευρά της συμπολίτευσης ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τόνισε ότι παίρνουν χρήματα από κωδικούς έργων που έχουν περισσέψει χρήματα, όπως και από έργα που έχουν αλλάξει κωδικό χρηματοδότησης.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση της μελέτης του έργου «Αστική αναβάθμιση περιοχές ΠΕ3 Κυπαρισσίας» και η αποδοχή των όρων συμμετοχής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος» με τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ Πελοπόννησος», όπως και η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 769.644 ευρώ με ΦΠΑ και περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αξόνων των οδών ανά σημείο και των κορυφών των οικοδομικών τετραγώνων, και στη συνέχεια θα κατασκευαστούν ρειθροκράσπεδα στους δρόμους και θα διαστρωθούν με στρώση υπόβασης και δύο στρώσεις βάσης οδοποιίας.

Κ.Μπ.