Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:29

Στόχος η διάνοιξη των δρόμων στο παλαιό σχέδιο Καλαμάτας

 

Κατεύθυνση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας είναι να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι διανοίξεις οδών σε όλο το παλαιό σχέδιο πόλης και να υλοποιηθούν οι πράξεις αναλογισμού που έχουν εκπονηθεί στην περιοχή της Παραλίας επί των οδών Βουλγαροκτόνου, Μεθώνης, Κορώνης και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, στην οποία γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στο Δημαρχείο, του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με ιδιοκτήτες ρυμοτομούμενων οικοπέδων επί της οδού Βουλγαροκτόνου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες έχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα στη βάση της εφαρμογής των πράξεων αναλογισμού.

Ηδη έχει υπάρξει προεργασία και ο δήμος αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να διεκδικήσει τη λήψη δανείου, προκειμένου να προχωρήσει η διάνοιξη των προαναφερόμενων οδών, που είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα (1,2 εκ. ευρώ της Βουλγαροκτόνου), λόγω των υψηλών τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο που έχει η περιοχή, αλλά συνάμα κομβικές για την αλλαγή των κυκλοφοριακών δεδομένων και την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή της Παραλίας.