Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 08:13

Καλαμάτα: Νέο "πάρκο τσέπης" στην Ασκληπιού

Καλαμάτα: Νέο "πάρκο τσέπης" στην Ασκληπιού

Τον νέο χώρο πρασίνου - πάρκο τσέπης που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες στην Ασκληπιού, κάτω από τους Ταξιάρχες, στο κέντρο της Καλαμάτας, επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου είχε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Για το σημείο αυτό ο δήμος, όπως ενημερώνει, είχε δεχθεί πολλές οχλήσεις από περιοίκους στο παρελθόν, σχετικά με την προσβασιμότητα και τις εστίες ρύπανσης που δημιουργούνταν εντός της νησίδας.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ένα χώρο λειτουργικό, ασφαλή και κυρίως προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους και τους διερχόμενους.

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται οι εργασίες πλακόστρωσης των δαπέδων κίνησης και οι εργασίες τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων. Στο σημείο δημιουργήθηκαν εσοχές για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Τα δύο μεγάλα δέντρα εντός της νησίδας διατηρήθηκαν και ο περαστικός θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει τη σκίαση που προσφέρουν, ενώ η φύτευση του γύρω χώρου θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με νέα μικρά δέντρα, πράσινο, αλλά και ένα μικρό βραχόκηπο.

Αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση για δημιουργία πάρκου τσέπης που πραγματοποιείται και πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους δημότες της Καλαμάτας.

Οι εργασίες εκτελούνται από το τμήμα αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες του δήμου.