Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 12:01

Καλαμάτα: Ο Μπασακίδης για το χρονοδιάγραμμα του ΣΒΑΚ

Γράφτηκε από την

“Σε λίγες ημέρες θα κατατεθούν τα διορθωμένα παραδοτέα στοιχεία του ΣΒΑΚ, από τους μελετητές, πάνω στα οποία θα γίνει διαβούλευση.

Τέλη Φεβρουαρίου θα γίνει η καταληκτική εκδήλωση”.
Αυτά επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, στην απάντησή του για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας), σε ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνιας Κουζή, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, που αφορούσε καθυστερήσεις και μη τήρηση χρονοδιαγραμμάτων στη σύνταξη του σχεδίου.
Ο κ. Μπασακίδης ενημέρωσε ότι η μελετήτρια εταιρεία κατέθεσε στο δήμο τα παραδοτέα για στάθμευση, δημοτική συγκοινωνία, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, στα οποία έγιναν παρατηρήσεις και σε λίγες ημέρες θα κατατεθούν τα διορθωμένα.
Ο αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός με χρονοδιαγράμματα για το ΣΒΑΚ, ανέφερε τις ενέργειες που έχουν γίνει, είπε πως το όραμα είναι “Καλαμάτα πόλη φιλική και ανθεκτική” και πληροφόρησε ότι δόθηκε παράταση 3 μηνών στην πρώτη φάση της μελέτης μετά την άρση της απαγόρευσης της πρώτης καραντίνας, λόγω του κορονοϊού.