Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 18:40

Λαϊκή Συσπείρωση για κρούσματα στο Δήμο Καλαμάτας

Λαϊκή Συσπείρωση για κρούσματα στο Δήμο Καλαμάτας


“Εδώ και τώρα να δημοσιοποιηθεί ποιοι παράγοντες της δημοτικής αρχής έχουν νοσήσει και πόσοι εργαζόμενοι. Να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στο κεντρικό Δημαρχείο Καλαμάτας με ευθύνη του δήμου”. Αυτό ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δήμο Καλαμάτας σε σχόλιό της για τα κρούσματα στο δήμο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “εδώ και μέρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι αντιδήμαρχοι και εργαζόμενοι στο Δημαρχείο έχουν νοσήσει με Covid. H δημοτική αρχή δεν έχει ενημερώσει επίσημα για το τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να μένουν ξεκρέμαστοι δεκάδες εργαζόμενοι. Η δημοτική αρχή χειρίστηκε έτσι και το ζήτημα του κρούσματος στο Ταμείο, αφού δεν έλαβε υπόψη τα μηνύματα από τους εργαζόμενους που αφορούσαν την υγεία τους, δεν εμφανίστηκαν πουθενά και δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους εργαζόμενους που είχαν έρθει σε επαφή”. Και “για να μην συμβεί πάλι το ίδιο”, ζητεί άμεσα πλήρη ενημέρωση, δημοσιοποίηση των κρουσμάτων και τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο κεντρικό Δημαρχείο.

“ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΔΑΠ”
Ακόμα, αναφέρει ότι “οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του δήμου παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 2 μήνες, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών” και προσθέτει: “Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν κάνει επανειλημμένες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την καταβολή του μισθού των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς το ζήτημα παραμένει άλυτο. Φέτος έμειναν έξω από τα ΚΔΑΠ χιλιάδες παιδιά πανελλαδικά και εκατοντάδες στην Καλαμάτα και υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις και να προσληφθεί και νέο προσωπικό. Αντί γι’ αυτό ακόμα και οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό παραμένουν απλήρωτοι. Απαιτούμε να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι”.