Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 20:20

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»: Εγρήγορση και σχέδιο για κορονοϊό

Γράφτηκε από την

«Εγρήγορση και σχέδιο» ζητά η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» από τη δημοτική αρχή Τριφυλίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δριμής (επικεφαλής) και Γιάννης Παρασκευόπουλος τονίζουν:
«Σε κείμενό μας με τίτλο “Πού πήγαν τα λεφτά για τον κορονοϊό;”, 4 και 5/11, ενημερώναμε πως ο Δήμος Τριφυλίας έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 436.000,00 ευρώ, για δράσεις προστασίας και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων ρωτάγαμε τη διοίκηση του δήμου: “Πόσα χρήματα και σε ποιες δράσεις διατέθηκαν για τους καταυλισμούς των Ρομά, για την προστασία των ευπαθών ομάδων του δήμου και για τον υγειονομικό έλεγχο και προστασία των εργατών γης; “.
Απάντηση δεν λάβαμε ούτε εμείς ούτε οι δημότες.
Χθές, 12/11, έγινε ευρεία σύσκεψη αρμόδιων φορέων στην Κυπαρισσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στο δήμο μας, ειδικά στον πολυπληθή χώρο των εργατών γης, που είναι κυρίως νέοι και ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι. Η κατάσταση δημιουργεί εύλογη ανησυχία στις τοπικές μας κοινωνίες και το Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί τα Φιλιατρά και την περιοχή για τεστ.
Ενέργεια σωστή έστω και καθυστερημένα.
Προέχει να προστατευθεί η υγεία των δημοτών, των εργατών γης, η παραγωγική διαδικασία και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.
Απαιτείται συνέργεια δήμου, Περιφέρειας, Πολιτείας, κοινωνικών φορέων, αγροτικών συλλόγων και παραγωγών. Σχέδιο παρέμβασης σε βάθος χρόνου, γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test Covid, διαφάνεια στη διαχείριση, ενημέρωση.
Απαιτείται η εξεύρεση κατάλληλου χώρου για την απομόνωση των ασυμπωματικών κρουσμάτων, για όσο χρόνο απαιτείται. Ο χώρος θα πρέπει να προσφέρει συνθήκες υγιεινής, να διαθέτει εξοπλισμό και να φυλάσσεται εύκολα χωρίς να καταπονείται το Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να αντεπεξέρχεται στο σύνολο της αποστολής του. Ένας τέτοιος χώρος, κατά τη γνώμη μας, είναι η μίσθωση ξενοδοχειακής μονάδας, όπως γίνεται σε όλη τη χώρα, σε επίπεδο δήμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων».