Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 09:01

Υπνωτήριο στο Δυτικό Κέντρο δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Υπνωτήριο στο Δυτικό Κέντρο δημιουργεί ο Δήμος Καλαμάτας

Υπνωτήριο στο Δυτικό Κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, με δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας 16 ανθρώπων, πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, ο δήμος προχωράει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Υπνωτηρίου. Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος είναι η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών, και στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου σε σύντομο χρόνο να ενεργοποιηθεί η εν λόγω δομή φιλοξενίας αστέγων, η οποία θα υπάγεται στη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου.
Το Δημοτικό Υπνωτήριο θα αποτελέσει μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής - προσωρινής φιλοξενίας, και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.
Το Υπνωτήριο του δήμου θα απευθύνεται σε άτομα που στεγάζονται-κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους.
Με βάση την ίδια ενημέρωση, το Δημοτικό Υπνωτήριο θα λειτουργεί με συγκεκριμένο κανονισμό και μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιλεγεί προκειμένου να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη δημοτική κοινωνική δομή δύο κτήρια των 50 τ.μ. το καθένα, ιδιοκτησίας του δήμου, που είχαν παραχωρηθεί στο “Διοκλή”, στο Δυτικό Κέντρο, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και 16 συμπολιτών μας, 8 ατόμων στο κάθε κτήριο.


NEWSLETTER