Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 08:50

Ράπιντ τεστ για εργάτες γης και υπαλλήλους του Δήμου Τριφυλίας

Ράπιντ τεστ για εργάτες γης και υπαλλήλους του Δήμου Τριφυλίας

 

Στην αγορά rapid test και στη δωρεά τους στις δομές υγείας της περιοχής θα προχωρήσει ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεστ σε εργάτες γης αλλά και στο προσωπικό του δήμου.

Για το λόγο αυτό συνεδριάζει σήμερα διά περιφοράς, εκτάκτως, το Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 το πρωί, προκειμένου να εγκρίνει τη δωρεά rapid test

διάγνωσης κορονοϊού προς τις δημόσιες υγειονομικές μονάδες που εδρεύουν εντός των ορίων του Δήμου Τριφυλίας.

Στην σχετική εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη για το θέμα αυτό μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Ο Δήμος Τριφυλίας προτίθεται να προβεί στην προμήθεια τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, λόγω της άμεσης ανάγκης διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων, με δεδομένο:

1. Τον υψηλό αριθμό εργατικού δυναμικού της περιοχής μας, λόγω της τρέχουσας περιόδου ελαιοσυγκομιδής.

2. Την ανάγκη προστασίας και προληπτικής εξέτασης των υπαλλήλων του δήμου.

3. Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του δήμου μας, για την κατ’ επέκταση πρόληψη και προστασία από την πανδημία των κατοίκων του δήμου μας.

Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου μας, να συνδράμουμε, στο μέτρο του δυνατού, στις προσπάθειες του ΕΟΔΥ και του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η προμήθεια κρίνεται αναγκαία λόγω της συνεχούς αυξητικής τάσης των νέων κρουσμάτων. Τα τεστ θα δωρηθούν από το δήμο στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες που εδρεύουν στα όρια του Δήμου Τριφυλίας».