Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:01

Στην Πολιτεία το μπαλάκι από τον Δήμο Καλαμάτας για την αγορά τάμπλετ

Στην Πολιτεία το μπαλάκι από τον Δήμο Καλαμάτας για την αγορά τάμπλετ

Η προσφορά τάμπλετ σε παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών, για να κάνουν τηλεκπαίδευση, είναι ευθύνη της Πολιτείας.

Ο Δήμος Καλαμάτας στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη, κατέγραψε την ανάγκη προσφοράς 550 τάμπλετ σε μαθητές του δήμου, ενώ αυτές τις μέρες ξεκινά την καταγραφή των υφιστάμενων αναγκών για μαθητικά τάμπλετ.
Τις απαντήσεις αυτές έδωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, σε ερωτήσεις που υπέβαλαν ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος, και σε παρέμβαση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου.
Παρέμβαση για πρόβλημα με το Ιντερνετ στην περιοχή της Αμφειας, που δημιουργεί πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση, έκανε και η σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Ελένη Γκλεγκλέ, διευθύντρια του Λυκείου Θουρίας.
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Σκοπετέας είπε ότι κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας έδωσαν κάρτες στους μαθητές για να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα και έγινε καταγραφή για 550 τάμπλετ που είχαν ανάγκη οι μαθητές του δήμου. “Αυτό είναι ζήτημα κυρίως της Πολιτείας” παρατήρησε και πρόσθεσε πως “εμείς δώσαμε κάρτες για δωρεάν Ιντερνετ στα παιδιά. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτεία. Θα συνεχίσουμε αναλόγως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις”.
Για την περίπτωση της Αμφειας μίλησε για ικανοποιητική εμβέλεια και ταχύτητα του Ιντερνετ, και είπε ότι τα δίκτυα λειτουργούν κανονικά και θα δουν τι καλύτερο μπορεί να γίνει.
Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος επιβεβαίωσε ότι τον Απρίλιο χρειάζονταν 550 μαθητικά τάμπλετ και παρατήρησε πως “η υπουργός είχε πει ότι θα τα διαθέσουν από το υπουργείο. Εμείς διαθέσαμε κάρτες για να έχουν Ιντερνετ”.
Τέλος, ενημέρωσε ότι θα γίνει προσπάθεια από τον κ. Κλάδη για πραγματική καταγραφή των σημερινών αναγκών.
Γ.Σ.