Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 14:30

Καλαμάτα: Να ονομαστούν “παύσεις” τα “πάρκα τσέπης” προτείνει ο Λύρας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Να ονομαστούν “παύσεις” τα “πάρκα τσέπης” προτείνει ο Λύρας

Να ονομαστούν “παύσεις” τα “πάρκα τσέπης” που φτιάχνει ο Δήμος Καλαμάτας στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, προτείνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Λύρας.

“Μας αρέσει η ιδέα που ήδη υλοποιείται από το Δήμο Καλαμάτας και εμείς ως Κοινότητα Καλαμάτας έχουμε τις προτάσεις μας για νέους χώρους, στους οποίους θα μπορέσει να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία”, αναφέρει ο κ. Λύρας και παρατηρεί: “Η ιδέα μας είναι όλοι αυτοί οι χώροι να ονομαστούν «παύσεις»! Μια λέξη που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας και μια λέξη την οποία και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, αφού αυτοί οι χώροι θα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα σε κάθε έναν από αυτούς τους χώρους μπορούμε να δώσουμε και ένα όνομα συνδυάζοντάς το με την περιοχή που βρίσκεται ή την ίδια την κατασκευή του. Επίσης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, μπορεί να διατηρηθεί κάποιο στοιχείο το οποίο υπάρχει ήδη στο χώρο π.χ. ένα δέντρο ή κάποιο κομμάτι παλιού εξοπλισμού ή λιθοδομής”.
Ο πρόεδρος της κοινότητας προτείνει: “Για το μεν πρώτο επί των οδών Κεφάλα και Νέδοντος την ονομασία «Παύση Νοσταλγία - Pause Nostalgia». Η ονομασία αυτή συνδυάζεται με την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και το πλήθος των αναμνήσεων που έχει ο χώρος και τη νοσταλγία ως λέξη που τον χαρακτηρίζει.
Ο δεύτερος σχεδόν έτοιμος χώρος στη νησίδα της οδού Ασκληπιού (θεού της Ιατρικής που λατρευόταν σε όλον τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα - κεντρική φυσιογνωμία του αρχέτυπου των ιατρών-θεραπευτών) έχει μια ξεχωριστή σημειολογία. Η «παύση» αυτή μπορεί να ονομαστεί «Παύση Ηρωες - Pause Heroes» και να αφιερωθεί προς τιμή των συγχρόνων «Aσκληπιών», των ιατρών και νοσηλευτών όλου του κόσμου, οι οποίοι με αυταπάρνηση και συγκινητική προσφορά δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για τη δική μας επιβίωση απέναντι στον κορoνοϊό!”.
O κ. Λύρας προτείνει, ακόμα, “να ζητηθεί η δημιουργική παρέμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις» κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη, ώστε ο βραχόκηπος με τη βρύση στο μέσο αυτής της «Παύσης Ηρώων» να μετατραπεί σε ένα συμβολικό τοπόσημο της πόλης της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, το οποίο θα υπενθυμίζει και θα ευχαριστεί τους σύγχρονους ήρωες!”.


NEWSLETTER